3.6.2020 klo 08:30
Uutinen

Savon Sissien maksuton palvelu laajeni EU-hankkeeksi 

Koronakriisistä liikkeelle lähtenyt Savon Sissit -palveluneuvonta pohjoissavolaisten yritysten auttamiseksi on laajentunut ESR-rahoitteiseksi HelpDesk-hankkeeksi.

Koronakriisistä liikkeelle lähtenyt Savon Sissit -palveluneuvonta pohjoissavolaisten yritysten auttamiseksi on laajentunut ESR-rahoitteiseksi HelpDesk-hankkeeksi.

– Hyväksi havaittua konseptia ei lähdetty muuttamaan. Nopeus, ketteryys ja matalan kynnyksen täsmäapu yrityksille jatkuvat myös HelpDesk-palvelussa, kertoo hanketta hallinnoivan Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren.

Yritysten toimeksiantojen aiheet laajennettiin akuuttineuvonnasta myös yritysjärjestelyihin ja liiketoiminnan kehittämiseen.

– Odotamme erityisesti toimeksiantoja liittyen yritysten kehittämistoimiin, sanoo Aikio-Tallgren. Hänen haastattelemansa HelpDesk-palvelun konsultit korostavat, että korona voi loppujen lopuksi olla monelle yritykselle onnenpotku ja lähtökohta uusiin asiakkuuksiin ja toimintatapoihin.

Yritysjärjestelyt voivat puolestaan liittyä yrityksen hallittuun alasajoon, mutta näissäkin tapauksissa yrittäjän kannattaa asiantuntijan kanssa kartoittaa löytyykö liiketoiminnasta osia tai osaamista, jotka olisivat realisoitavissa.

Kasvua – kipinää – uskallusta

Hankkeen asiantuntijat haettiin ja valittiin julkisen kilpailutuksen kautta ja 13 alan ammattilaista eri puolilla Suomea ja Ranskaa ovat valmiina töihin.

– Konsulttien kokemus ja innostus on huikeaa! Mukana on raskaan sarjan yritysammattilaisia, mutta myös nuoremman polven dynaamista osaamista omaavia ja milleniaalien yrittäjäpolveen näkökulmaa tuovia asiantuntijoita, Aikio-Tallgren iloitsee.

Asiantuntijoilta löytyy osaamista mm. vuorovaikutuksesta, etäliiketoiminnan kehittämisestä, asiakasanalytiikasta, taloudellisista analyyseista, julkisista hankinnoista, palvelumuotoiluista, yritysjärjestelyistä ja kansainvälistymisestä.

– Kriiseissä tarvitaan uskallusta ja arjessa yrittäjä ei välttämättä jaksa tai osaa hakea uusia väyliä liiketoiminnalleen. Ulkopuolisen asiantuntijan oikeat kysymykset ja innostus voivat olla se tarvittava pusku, kuten yksi konsulteista asian ilmaisi, kertoo Aikio-Tallgren.

Yrityksille palvelu on ilmainen. Yritys täyttää palvelutilauksen netissä tai soittaa Savon Yrittäjien palvelunumeroon. Hankkeen projektivastaavat etsivät kuhunkin toimeksiantoon sopivimman konsultin, joka sitten ottaa yhteyttä yrittäjään vuorokauden sisällä.

Hanke kestää puoli vuotta, 31.10.2020 saakka.

Voit tehdä palvelutilauksen tästä linkistä

Lisätietoja:

Paula Aikio-Tallgren, projektipäällikkö, Savon Yrittäjät
040 040 4346, paula.aikio-tallgren@yrittajat.fi