21.1.2023 klo 10:28
Uutinen

Savon Yrittäjät korostaa yrittäjäjärjestön ja maatalousyrittäjien välistä yhteistyötä ja vuoropuhelua – järjestön linjan kirkastaminen tarpeen

Suomen Yrittäjät on pyytänyt anteeksi virheellistä lausuntoa ympäristöministeriön luonnon monimuotoisuusstrategiasta. Lausunto ympäristöministeriölle on korjattu torstaina.

Savon Yrittäjien Runnille kokoontunut 70 henkilön luottamushenkilöjohto haluaa järjestön tarkennusta asiaan ja korostaa, että ulostullut lausunto ei edusta Savon Yrittäjien eikä paikallisyhdistysten näkemystä.

– Pohjois-Savon maakunnassa ruoan tuotanto ja siihen liittyvien yritysten verkosto on merkittävä osa maakunnan elinvoimaa ja työllisyyttä, sanoo Savon Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Kalevi Hilli.

– Ymmärrämme tämän yrittäjäkentän reagoinnin ja haluamme osoittaa heille tukea muutoinkin vaikeassa toimintaympäristössä. Jäsenkunnassamme on satoja tämän toimialan yrityksiä ja viime vuosi sekä kuluva talvi ovat nostaneet tuotanto- ja kuljetuskustannuksia monen yrityksen kohdalla kipurajalle. Nämä yritykset tarvitsevat paitsi valtiovallan tukea elinkeinonsa säilyttämiseksi, myös yrittäjäjärjestön tukea ja ymmärrystä vaikeissa olosuhteissa, toteaa Hilli.

Savon Yrittäjien johto tapaa ensi viikolla MTK:n ja alueen kuntien johtoa sekä muita yhteistyötahoja. Puheenjohtaja Hilli korostaa yhteistyön tärkeyttä sekä Pohjois-Savon että Itä-Suomen maaseutuyrittäjien sekä elintarvikealan kehittämiseksi.

– Nyt on katsottava eteenpäin ja tehtävä entistä enemmän työtä suomalaisen elintarviketuotannon tulevaisuuden varmistamiseksi.

Lisätietoja:

Savon Yrittäjät puheenjohtaja Kalevi Hilli p. 040 551 1402

Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren p. 0400 404 346