23.1.2018 klo 15:33
Uutinen

Savon Yrittäjät palkitsi paikallisyhdistyksiä

Savon Yrittäjät palkitsi Iisalmen Yrittäjät ja Pielaveden Yrittäjät aktiivisesta toiminnasta jäsenkunnan asioiden ajamiseksi. Lisäksi kunniamaininnan saivat Sonkajärven Yrittäjät ja Kuopion Yrittäjät. Palkitseminen tapahtui lauantaina 20.1.2018 Kunnonpaikassa järjestetyssä paikallisyhdistysten luottamushenkilöiden perehdytyspäivässä.

Vuosittaiset palkitsemiset tehdään paikallisyhdistysten itsensä ja Savon Yrittäjien tekemän arvioinnin pohjalta. Perusteena ovat mm. yrittäjäyhdistyksen toiminta ja tapahtumat. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna palkittiin myös vuoden nuorekkain paikallisyhdistys, jonka tittelin vei Iisalmen Yrittäjät.

Sarjassa alle 200 jäsentä palkittiin Pielaveden Yrittäjät. Valintaa perusteltiin mm. sillä, että yhdistys on jakanut vastuut hallituksen sisällä ja aktivoi hyvin jäsenistöäänkin mukaan vaikuttamistyöhön. Yhdistyksessä oleva tekemisen mielekkyys huokuu myös ulospäin. Yhdistys jakaa hyvää mieltä myös järjestämällä mukavia tapahtumia yrittäjille ja yhteistyökumppaneille.

Isojen sarjassa (yli 200 jäsentä) palkittiin Iisalmen Yrittäjät. Valintaa perusteltiin mm. sillä, että yhdistys huomioi hyvin jäsenensä ja pitää heihin aktiivisesti yhteyttä. Tämän myötä jäsenmäärä kääntyi hienoiseen kasvuun. Iisalmen Yrittäjät on panostanut etenkin jäsenyrittäjiensä verkostoitumiseen järjestämällä monenlaisia tapahtumia. Näistä mainittakoon mm. 80-vuotisjuhlat, joka oli mahtava voimanponnistus koko yhdistykseltä.

Iisalmen Yrittäjät on jakanut hallituksensa jäsenet tiimeihin, mikä on tuonut toimintaan tehokkuutta. Yhdistystoiminnasta huokuu yhteen hiileen puhaltamisen ja tekemisen meininki. Toimintaa kuvaa nuorekkuus ja rohkeus, joka vie pitkälle ja vetää mukanaan myös muut Iisalmen toimijat.

Kunniamaininnat Sonkajärven ja Kuopion Yrittäjille

Sonkajärven Yrittäjien kunniamainintaa perusteltiin mm. sillä, että yhdistyksen toiminta houkuttelee yrittäjiä mukaan. Yhdistyksen järjestäytymisaste onkin maakunnan suurin; 62 % Sonkajärvellä toimivista yrityksistä on yhdistyksen jäseniä. Sonkajärven Yrittäjissä on tekevää porukkaa ja toiminta huokuu ympärilleen menestystä, elinvoimaa, valoa ja iloa. Hyvänä esimerkkinä mm. marraskuussa 2017 Sonkajärvellä järjestetty Maakunnallinen Yrittäjäjuhla, joka sai osallistujilta paljon kiitosta ja oli samalla näyttö sonkajärveläisten vahvasta osaamisesta ja yhteisöllisyydestä.

Kuopion Yrittäjien kunniamainintaa perusteltiin mm. sillä, että yhdistys tekee tehokasta ja määrätietoista työtä yrittäjyyden olosuhteiden parantamiseksi Kuopiossa. Kuopion Yrittäjien toiminnan keskiössä on ollut vahvasti verkostoituminen sekä yrittäjien kesken että yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kuopion Yrittäjät ja Kuopion alueen kauppakamari ovat asettaneet yhteiseksi tavoitteekseen kiihdyttää Kuopion kasvua niin, että vuoteen 2040 mennessä kaupungissa on 200 000 asukasta. Kuopion kaupunki hyväksyi vastikään tämän elinkeinoelämän asettaman tavoitteen strategiaansa. Määrätietoinen työ ja tavoite siivittää jo osittainkin toteutuessaan koko Pohjois-Savon ja myös osaltaan Itä-Suomen kasvuun.

Lisätietoja:
Savon Yrittäjät
Arto Nykänen, toimitusjohtaja: p. 044 3680 501, arto.nykanen@yrittajat.fi
Yrjö Ronkainen, puheenjohtaja: p. 050 550 6969, yrjo.ronkaine@varpuke.fi

Kuopion Yrittäjät
Sirpa Karppi, puheenjohtaja, puh. 050 502 3625