5.7.2021 klo 08:41
Uutinen

Savon Yrittäjät ry:n viestintä lukuina

Heinäkuun kunniaksi on hyvä katsoa taaksepäin ja kelata auki viestinnän lukemat ja mittaristot.

Pidän viestinnän mittareiden tarkastelusta siksi, että ne kertovat laajemmasta tilanteesta paljastaen usein piilotettuja faktoja meistä itsestämme, tai asiakaskunnastamme.

Facebook on ehdottomasti Savon Yrittäjät ry:n pääviestintäkanava koskien suuria massoja. Seuraajia sivullamme on reilut 3,600 ja tykkääjiä n. 3,000. Kuluneen kevään aikana tavoitimme siellä kuitenkin orgaanisesti n. 90,000 ihmistä. Eli tuo määrä ihmisiä näki sisältöjämme ilman, että käytimme siihen rahaa. Kun tarkastellaan maksettua mainontaa, luku on vieläkin suurempi – lähes kolminkertainen. Luvut ovat suuria verrattuna seuraajien ja tykkääjien määrään, mikä kertoo jakamisen merkityksestä. Kiitos tästä kuuluukin teille, meidän some-seuraajamme!

Julkaisuihimme reagoitiin samana aikana reilut 6,000 kertaa, niitä kommentoitiin ja jaettiin liki 400 kertaa. Suosituimmat julkaisumme olivat kolme postausta Maakunnallisen Yrittäjäjuhlan yhteydessä jaetuista palkinnoista – voikin sanoa, että yrittäjien yhteisö on enemmän kuin totta. Kollegojen puolesta osataan olla iloisia!

Instagram on huomattavasti pienemmässä roolissa meidän tekemässämme viestinnässä, mutta sieltä nostettavat luvut kertovat kasvusta. Toukokuussa julkaisumme tavoittivat +45 % enemmän ihmisiä, kuin toukokuussa – samalla kun reagoinnit kasvoivat +117 %. Onko kyseessä Savon Yrittäjien tulevaisuuden kärkialusta? Kuka tietää.

Savon Yrittäjien viestintä on niin paljon muutakin, kuin vain sosiaalista mediaa. Meillä on tehtävä parantaa yrittäjien arkea – se pitää sisällään myös yhteiskuntavaikuttamisen, kuten esimerkiksi tiedottamisen.

Vuonna 2020 Savon Yrittäjät nousi mediaan 510 kertaa. Tämä pitää sisällään kaikkien paikallisyhdistysten mediaosumat. Tällä hetkellä mediaosumia on kertynyt 245 kappaletta. Luku on huikea, sillä osumia on tullut myös näinä hiljaisina kesäkuukausina.

Yhteen vetäen haluan kiittää kaikkia viestintäämme osallistuvia tahoja SaY:n hallituksesta kaikkiin PY:ihin. Jatketaan hyvien lukujen metsästystä!

Heikki Rissanen
Savon Yrittäjät
viestintä- ja markkinointikoordinaattori