13.4.2021 klo 09:25
Uutinen

Savon Yrittäjien Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto Peltolan Juustola Milk In Oy:lle

Savon Yrittäjät palkitsi laadukkaista maatila- ja meijerituotteistaan tunnetun perheyrityksen Peltolan Juustola Milk In Oy:n Maakunnallisella Vuoden Yrittäjä -palkinnolla. Palkinnon vastaanotti Peltolan tilan isäntä ja yrityksen toimitusjohtaja Matti Kärkkäinen lauantaina hybridinä järjestetyssä Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa. Juhlaa vietettiin tänä vuonna erityisjärjestelyin Kuopiossa. Juhla streamattiin Kuopion Musiikkikeskukselta.

Kuvaaja: Miikka Tolonen

Savon Yrittäjien paikallisyhdistyksistä koostuva valintaraati perusteli valintaa mm. sillä, että palkittu yritys on erinomaisilla tuotteillaan ollut tuomassa Pohjois-Savoa yhdeksi maamme tunnistettavimmista gastronomisista alueista.

– Perinteet ja kotimainen käsityö ovat arvossaan. Lähiruoka on ponnistanut ravintoloiden listoille ja Peltolan Juustola on ollut raivaamassa tietä Pohjois-Savolle. Alueemme ei turhaan ole tämän vuoden European Region of Gastronomy, Savon Yrittäjien puheenjohtaja Tarja Arbélius korostaa.

Yrittäjä Matti Kärkkäiselle tieto palkinnon saamisesta tuli positiivisena yllätyksenä. Hän on iloinen siitä, että tällainen huomionosoitus annetaan lähiruokaa tuottavalle, arjen luksustuotteisiin erikoistuneelle yritykselle.

– Se, että yrittäjäkollegat antavat tällaisen tunnustuksen tuntuu erittäin hyvälle. Tämä on merkittävää myös koko toimialan näkökulmasta, sillä maitoala ei ole se helpoin mahdollinen, saati hirveässä huudossa kuluttajien silmissä. Olen kiitollinen siitä, että yksi perinteisistä toimialoista herättää edelleen arvostusta, Kärkkäinen kertoo palkitsemistunnelmistaan.

Peltolan Juustola Milk In Oy ja sen tuotteet nojaavat aitoihin raaka-aineisiin, perinteisiin valmistustapoihin ja tarkkaan käsityöhön. Peltolan perinteet johtavat vuoteen 1847, jolloin maatila perustettiin torppari Matti Kärkkäisen toimesta Rautalammilla. Vuonna 1917 Ville Kärkkäinen osti tilan suvun nimiin ja tätä vuotta tilan nykyinen isäntä, myös Matti Kärkkäinen, pitää heidän toimintansa alun ajankohtana. Matti Kärkkäinen aloitti Peltolan tilan isäntänä vuonna 1992 ja Milk In Oy perustettiin vuonna 1993.

Peltolan Juustolan tunnetuin tuote on Peltolan Blue -sinihomejuusto, joka on valloittanut niin huippuravintoloiden keittiöt, kuin kuluttajienkin kyökit. Salaisuus piilee valmistusprosessissa.

– Peltolan Blue -sinihomejuustoa valmistetaan sveitsiläisten juustomestareiden oppien mukaan. Parhaan laadun ja maun juustolle saa, kun käyttää yhden tilan maitoa. Tässä tapauksessa oman tilamme, Kärkkäinen kertoo.

Peltolan Juustola Milk In Oy

  • Torppari Matti Kärkkäinen perusti tilan v.1847, Ville Kärkkäinen osti tilan Kärkkäisten suvun omistukseen 1917 ja Juustola perustettu v. 1993
  • Liikevaihto 438,000 vuonna 2020
  • Työntekijöitä 3–5
  • Päätoimiala: Elintarviketeollisuuden tuotteet

Savon Yrittäjien Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto

  • Jaettiin 43. kerran
  • Palkinto jaetaan Savon Yrittäjien vuoden päätapahtumassa, Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa
  • Palkittavan yrityksen valitsivat Savon Yrittäjien paikallisyhdistyksistä koostuva raati
  • Lista aiemmista maakunnallisista Vuoden Yrittäjä -palkituista: https://bit.ly/2zLxH0k

Lisätietoja:

Peltolan Juustola Milk In Oy
Matti Kärkkäinen, hallituksen puheenjohtaja, puh. 040 057 5128

Savon Yrittäjät
Tarja Arbélius, puheenjohtaja, puh. 0400 847 980, tarja.arbelius@gmail.com
Paula Aikio-Tallgren, toimitusjohtajapuh. 0400 404 346, paula.aikio-tallgren@yrittajat.fi