Seinäjoen Yrittäjät, yrittäjäpalkitut 2022
31.10.2022 klo 12:45
Uutinen

Seinäjoella jaettiin Vuoden 2022 yrittäjäpalkinnot

Tanssikoulu Wimma ja Mainosvarikko Seinäjoen yrittäjäpalkitut. Seinäjoen kaupungin yrittäjämyönteisin työntekijä löytyi kaavoituksen toimialalta.

Seinäjoen Yrittäjät ry palkitsi Tanssikoulu Wimman yrittäjä Anne Välisaaren Vuoden Yritys 2022 -tunnustuksella. Vuoden Yksinyrittäjä palkinnon sai Jussi Alasalmi Mainosvarikko Oy:stä. Yrittäjäpalkinnot jaettiin Oktoberfest goes Halloween -tapahtumassa Hotel Sorsanpesällä 28.10.

Yrittäjäpalkinnoilla palkitaan ansioituneita yrittäjiä menestyksekkäästä yritystoiminnasta ja esimerkillisestä asenteesta. Yrittäjät saavat ehdottaa palkinnon saajia jäsenistön joukosta ja aiempien vuosien tapaan ehdotuksia tuli iso määrä, kertoo Seinäjoen Yrittäjien toiminnanjohtaja Kaisa Metsänranta.

–Paikallisen yrityskentän laajuudesta ja moninaisuudesta kertoo se, että ehdotettujen joukkoon mahtui monilukuinen joukko yrittäjiä eri aloilta, iloitsee Metsänranta.

Seinäjoella on aiemmin valittu kaksi Vuoden Yritys -tunnustuksella palkittavaa yritystä. Tämä palkitsemistapa oli peruja Seinäjoen ja Nurmon yrittäjäyhdistysten yhdistymisen ajoilta. Tänä vuonna tuosta tavasta päätettiin luopua ja nyt palkittiin ensimmäistä kertaa Vuoden Yritys sekä Vuoden Yksinyrittäjä.

–Iso osa jäsenistöstämme on yksinyrittäjiä, ja haluamme huomioida myös heidät. Kyse on äärimmäisen tärkeästä osasta yrityskenttää niin meillä kuin koko Suomessakin, sanoo Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Saarijärvi.

Kaupungin yrittäjäystävällisin työntekijä löytyi kaavoituksen toimialalta

Seinäjoen Yrittäjät palkitsivat ensimmäistä kertaa myös Seinäjoen kaupunkikonsernin yrittäjäystävällisimmän työntekijän. Tunnustuksen sai Seinäjoen kaupungin kaavoituspäällikkö Jyrki Kuusinen.

–Seinäjoella arvostetaan yrittäjyyttä ja yrittäjien tärkeys kaupungin menestymiselle tunnustetaan. Seinäjoen kaupungin henkilöstöstä löytyy jo erittäin yrittäjälähtöistä ajattelutapaa ja toimintamalleja, toteaa Metsänranta. 

–Seinäjoen kaupungin vuoden 2022 yrittäjämyönteisin työntekijä -tunnustuksella halusimme kannustaa siihen, että tulevaisuudessa kaupunkikonsernissa ihan jokainen työntekijä ajattelisi asioita yrityslähtöisesti ja yrittäjämyönteisyys istuisi jokaisessa kaupungin työntekijässä, Metsänranta jatkaa.

Valinnan perusteluissa todettiin, että Jyrki hoitaa yritysten asioita jämptisti ja asiantuntevasti kaavoituksen lainalaisuudet kuitenkin huomioiden. Hän toimii tehtävässään yrityslähtöisesti ja on valmis etsimään ratkaisuja, jotta yritysten tarpeissa päästäisiin parhaisiin mahdollisiin lopputuloksiin.

Palkintoja olivat luovuttamassa Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Saarijärvi sekä Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä.

Wimma syntyi Annen tanssiharrastuksesta

Anne Välisaaren vuonna 2011 perustama Tanssikoulu Wimma Oy on 1200-1500 tanssijan ja harrastajan yhteisö. Yritys toimii 6 paikkakunnalla Etelä-Pohjanmaalla ja työllistää 18 tanssinopettajaa tai -ohjaajaa, joista 7 täysipäiväisesti.

Päätoimipiste sijaitsee Seinäjoella, jossa Wimmalla on neljä tanssisalia. Kapernaumissa Yrittäjäntiellä avattu 400 paikkainen, nousevan katsomon Wiihde Areena (Wiihteellä Oy) on Anne Välisaaren toinen yhtiö, jossa myös aviomies Timo Välisaari on osakkaana.

Wimma sai alkunsa Annen omasta kilpatanssiharrastuksesta. Hän on tanssinut 6-vuotiaasta lähtien, minkä jälkeen ura on jatkunut amatöörilattioilta ammattilaiseksi ja monipuoliseksi esiintyjäksi sekä edelleen opettajaksi ja yrittäjäksi.

Annen seuraava suunnitelma on toteuttaa Suomen ensimmäinen, franchising-konseptilla toimiva tanssikoulu.

–Tavoitteena on saada yrittäjävetoisia toimipisteitä ympäri Suomen, varsinkin pienille paikkakunnille.

Yksinyrittäjä taipuu moneen

Jussi Alasalmi aloitti päätoimisen yrittämisen vuonna 2004, jolloin jäi pois PPTH:lta ”oikeista töistä” ja perusti Mainosvarkon. Siihen asti hän teki erikoismaalauksia ja mainoksia sivutöinä toiminimellä. Osakeyhtiöksi Mainosvarikko muuttui 2011.

–Samanlaisia päiviä ei ole. Kun aamulla tulee työmaalle, aika usein joutuu tekemään aivan jotain muuta kuin mitä oli suunnitellut. Työt tulevat ovesta sisään, ja huomiseksi pitää saada, yrittäjä kuvailee.

Erilaisten materiaalien hallitseminen on ollut Mainosvarikon tärkeä valtti: Jussi ei ole pelkästään ”teipinvetäjä tai -tekijä”, vaan taipuu tarvittaessa nikkaroimaan puusta messupöytiä tai hitsaamaan kylttirunkoja metallista.

Jussin periaate on aina ollut se, että kaikki työt pitää tehdä niin hyvin kuin osaa ja pystyy ja kuten on sovittu.

Mukava yllätys

Yleiskaavapäällikkö Jyrki Kuusinen on Seinäjoen Yrittäjien antamasta tunnustuksesta hyvin otettu.

–Tämä on mukava yllätys ja mairitteleva tunnustus. Pyrimme ajamaan täällä yrittäjienkin asiaa, sillä kaupungille on tärkeää, että on työpaikkoja ja elinkeinoelämää.

Kuusinen kertoo virkamiesten saavan positiivista palautetta vain harvoin. Ihmiset ottavat yhteyttä yleensä silloin kun ovat tyytymättömiä. Siksikin ”Kaupungin yritysystävällisin tunnustus” tuntuu hyvältä.

Hän tietää, etteivät kaavoitusasiat yleensä etene niin nopeasti kuin yrittäjät haluaisivat.

–Olemme koettaneet viestittää, että yrittäjät katsoisivat vähän pidemmällä aikavälillä asioita, sillä kaavoituksessa ovat nämä tietyt, aikaa vievät lainalaisuudet. Vaikka haluaisimme olla ketteriä, se ei aina ole virkamiehen tahdosta kiinni.