Seinäjoen Yrittäjät_vuoden yrittäjät 2021
Palkinnoista iloitsemassa Fillarikauppa Cyclin Tapio Roiha (vas.) ja Hessu Kulmala sekä HTF Groupista Ari Pölkky (keskellä), Mika Sumuvuori sekä Jani Uura.
2.11.2021 klo 08:55
Uutinen

Seinäjoen Vuoden Yritys 2021 voittajat: HTF Group ja Fillarikauppa Cycli

Seinäjoen Yrittäjät ry palkitsi HTF Group Oy:n sekä Fillarikauppa Cycli Oy:n Vuoden Yritys 2021 -tunnustuksella. Palkinnot jaettiin Oma Sp Stadionilla Oktoberfest goes Halloween -tapahtumassa 29.10. Samana päivänä juhlistettiin myös yrittäjäyhdistyksen 90-vuotista taivalta Kalevan Navetalla.

Vuoden Yritys -tunnustuksella palkitaan ansioituneita yrittäjiä menestyksekkäästä yritystoiminnasta ja esimerkillisestä asenteesta. Seinäjoella on perinteisesti palkittu kaksi yrittäjää.

Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtajan Ossi Viljasen mukaan jäseniltä tuli tänä vuonna ennätysmäärä ehdotuksia yrittäjäpalkinnon saajiksi.

– Ehdotukset olivat hyvin monipuolisia, ja niistä lähdimme valitsemaan. Nämä kaksi nousivat selkeästi voittajiksi.

Viljanen näkee HTF Groupissa ja Fillarikauppa Cyclissä paljon samaa, vaikka yritykset toimivat täysin eri aloilla.

– Yhdistävä juttu on persoonien tuominen mukaan osaksi markkinointia. Cycli on luonut yrittäjien omasta harrastuksesta liiketoiminnan – pirskahtelevan, jopa kansainvälisesti laadukkaan toimintamallin pyörien ympärille. HTF Group on vastaavasti uudistunut brändäämällä hyvin perinteisestä liiketoimintasektorista yrityksen, jonka henkilökunnasta paistaa aivan erityinen tekemisen nautinto.

HTF Group

HTF Group -konsernia luotsaa yrittäjäkolmikko Ari PölkkyMika Sumuvuori ja Jani Uura, jotka perustivat yhtiön alkujaan yrityskauppaa varten vuonna 2016, jolloin he ostivat Helatukku Finland Oy:n. Vuodesta 1982 Seinäjoella toiminut Helatukku oli 2000-luvun alussa siirtynyt amerikkalaisen sijoitusyhtiön omistukseen, joten omistus palautui kaupan myötä takaisin juurilleen.

Sen jälkeen konserni on kasvanut edelleen yrityskaupoilla, joista tuorein tehtiin tänä vuonna, kun 1971 perustettu Suomen Helakeskus siirtyi sijoitusyhtiö Panostajalta HTF Groupin siipien suojaan.

Konserniin kuuluvat myös valaistukseen ja sähköön erikoistunut tukkuliike KVS Oy sekä räätälöityihin ohjelmistoratkaisuihin erikoistunut MP-Tietosovellukset Oy. Yli 60 henkilöä työllistävän yhtiön liikevaihto nousee tänä vuonna yli 20 miljoonaan euroon.

Tehtävät konsernin johdossa on jaettu siten, että Ari Pölkky vastaa myynnistä, HR:stä ja markkinoinnista, Mika Sumuvuori taloudesta sekä sisäisestä ja strategisesta kehittämisestä ja Jani Uura hankinnoista ja logistiikasta.

Rohkeus, luotettavuus ja avoimuus ovat HTF Groupille tärkeitä arvoja. Avoimuus ja rohkeus näkyvät myös yrityksen markkinoinnissa: Youtube ja muut sosiaalisen median työkalut on otettu suvereenisti käyttöön.

– Henkilökunta on isossa roolissa, meillä on hyvä porukka töissä. Olemme The Winning Team, voittajajoukkue, ja kaikkihan haluavat pelata voittajissa. Me ollaan ylpeitä siitä mitä me tehdään ja mitä ollaan.

Fillarikauppa Cycli

Kun Tapio RoihaHessu Kulmala ja Tuukka Kuosmanen kuusi vuotta sitten perustivat ”pelkkään” pyöräkauppaan erikoistuneen Fillarikauppa Cyclin, epäilijöitä ja ihmettelijöitä riitti.

– Meiltä kyseltiin, että oletteko ihan laskeneet nämä asiat ja miettineet, mitä teette talvella, muistelevat Roiha ja Kulmala.

Uusilla yrittäjillä oli vahva pyöräilytausta sekä tunne siitä, että Seinäjoella todella on saumaa erikoispyöräliikkeelle. He olivat oikeassa, sen todistaa Vuoden Yrittäjä -palkintokin.

Toiminta alkoi tammikuussa 2016 Työväenkadulla, josta liike muutti Louhenkadulle 2017. Vaasan liike avattiin helmikuussa 2020, ja toukokuussa 2021 Seinäjoen liike vaihtoi paikkaa Alaseinäjoenkadun upouusiin toimitiloihin OmaSp Stadionin naapuriin.

Uusi toimipaikka toi Cyclin lähemmäs luontoa, metsää ja polkuja, mikä oli yrittäjäkolmikon haaveiden täyttymys. Toimintaa on myös voitu laajentaa pyörien vuokraukseen.

Koko konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 2,5 miljoonaa euroa. Seinäjoen liike työllistää vakituisesti 7 ja sesonkina noin 10 henkilöä. Seinäjoen ja Vaasan liikkeissä työskentelee sesonkiaikoina jopa 15 henkilöä.