Seinäjoen Yrittäjät_yrittäjyydenykkösjoukkue
Onnitteluja voitosta olivat Turussa vastaanottamassa Jukka Pajunen, Leena Perämäki ja Esa Nuottivaara Intosta, yrittäjien Kaisa Metsänranta sekä kaupungin puolesta Jaakko Kiiskilä, Pasi Kivisaari ja Kimmo Heinonen.
15.2.2023 klo 12:05
Uutinen

Seinäjoki jatkaa edelleen yrittäjyyden ykköskaupunkina

Seinäjoen seutukunta sijoittui kuudetta kertaa peräkkäin ykkössijalle Elinkeinoelämän keskusliiton kuntaranking -tutkimuksessa. Tulokset julkistettiin 15.2.2023. Kuntarankingia on tehty vuodesta 2010. Seinäjoki on ollut ykkönen vuosina 2013, 2015, 2017, 2019, 2021.

– Ykkössija on hieno saavutus ja iloinen uutinen joka kerralla. Se kannustaa jatkuvaan kehittämiseen ja ylittämään yrittäjien odotukset, kaupungin kehitysyhtiö Into Seinäjoen toimitusjohtaja Leena Perämäki linjaa.

– Uudessa strategiassa kaupunki on nostanut yritysystävällisyyden isoon rooliin läpi koko kaupunkiorganisaation. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi ratkaisuhakuista asennetta ja nopeaa reagointia yritysten tarpeisiin.  Hyvään ilmapiiriin vaikuttavat suuresti myös yritykset itse omalla toiminnallaan ja verkostoillaan. Kaupungin, Into Seinäjoen ja yrittäjäyhdistysten yhteistyö on monipuolista ja lähes päivittäistä.

– Kaupunki on ottanut yrittäjät vahvasti mukaan kaupungin kehittämiseen sekä päätöksentekoon ja yrittäjyyden merkitys kaupungille tunnustetaan. Tiivis, avoin sekä keskinäiseen luottamukseen perustuva yhteistyö eri toimijoiden välillä on onnistuneen tekemisen lähtökohta. Myös yrittäjien keskuudessa vallitseva toisiaan kannustava ilmapiiri on merkittävä asia yrittäjämyönteisessä kaupungissamme, Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Saarijärvi tiivistää.