10.9.2018 klo 11:10
Uutinen

Seppo perusti kievarin vanhaan kyläkouluun: Asiakkaat ajoivat hampurilaisten takia jopa 150 kilometriä

Iltalehti kertoo Sallan pikkukylän kievarin perustaneesta Seppo Kairalasta, joka osti lakkautetun kyläkoulun.

Lappilaisyrittäjä Seppo Kairala perusti kolmisen vuotta sitten Kairalan Kievarin ostamaansa Valiovaaran lakkautettuun kyläkouluun.

– Jokaisessa Lapin kunnassa pitää olla vähintään yksi kyläkoulu muistona jälleenrakennusajoista ja meitä edeltäneiden sukupolvien yrittäjyydestä ja työnteosta. Siksi haluan vähitellen kunnostaa tämän pihapiirin rakennukset uuteen elämään ja samalla vähän muutakin, Kairala kertoo Iltalehden haastattelussa.

Kievarissa toimii Evakkopub, joka tarjoaa muun muassa karaokea ja hampurilaisia. IL:n mukaan kaukaisimmat asiakkaat ovat ajaneet kievariin jopa 150 kilometrin päästä.

– Kun Sallan kunta markkinoi olevansa keskellä ei mitään – in the middle of nowhere, Vallovaara on sen keskellä. Täältä on lyhyt matka joka paikkaan. Savukoskelle, Pelkosenniemelle ja Kemijärvelle viitisenkymmentä, Kuusamoon reilut sata kilometriä ja Venäjän Alakurtille sata kilometriä, Kairala sanoo.

– Sallan ongelmana on toistaiseksi se, että kesämatkailu on vielä vähäistä ja meillä ei ole kirkonkylällä tarjolla ruokapaikkoja asiakkaille, yrittäjä toteaa IL:ssä.

Kairalan Kievarin ensimmäisen toimintavuoden liikevaihtotavoite oli 80 000 euroa. Toisena vuonna se oli tarkoitus tuplata.

– Siihen olemme toki jo päässeet, mutta vielä tämä taitaa mennä miinukselle. Vanhan koulun muuttaminen majoitustiloiksi on hankalaa ja kallista, mutta vähitellen tämä rakentuu suunnitelmien mukaan, Kairala kertoo Iltalehdelle.

Lähde: Iltalehti

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuvituskuva: Pixhill