27.5.2020 klo 10:20
Uutinen

Showell – esitä hyvin

Onnistuneen rahoituskierroksen läpikäynyt Showell Oy toimii ympäri maailmaa Jyväskylästä käsin. Toimitusjohtaja Sami Suni mukana Fiban Pitch Jyväskylä Online tilaisuudessa 16.6.

Kaikki alkoi oivalluksesta työpalaverissa vuonna 2011. Asiakkaalta tuli kysymys, että miten firman esitteet saisi kätevästi uutuuttaan hehkuvalle iPadille. Sami Suni lähti koeponnistamaan ajatusta työvälineestä, jolla pystyisi hallinnoimaan ja ylläpitämään sähköistä esitemateriaalia. Tuolloin oltiin vasta siirtymässä digitaaliseen maailmaan ja tällaista työkalua ei ollut olemassa. Alkuvaiheen kannustimena toimi myös mahdollisuus hommata itselleen uusinta uutta edustava iPad. Veli Juha Suni lähti mukaan koodaamaan ja keväällä 2012 perustettiin Showell Oy.

– Me tuodaan asiakkaan myyntiin puuttuva palanen. Asiakaskohtaamisessa meidän asiakkaat pystyvät tarjoamaan lisäarvoa omille asiakkailleen. Hyvän visuaalisen materiaalin esittäminen on helppoa ja sen jakaminen jälkikäteen hoituu kätevästi, Suni kertoo Showellin palvelusta.

Showell toimii ”sales enablementin” eli myynnin mahdollistamisen pelikentällä. Tarjottu työkalu on enemmän kuin myynnin tukitoimi tai myyntijärjestelmä taustalla. Tuote itsessään innostaa asiakasta.

Kasvutavoitteita tekemisessä on ollut heti ensimetreiltä asti ja ulkopuoliset sijoittajat on nähty kasvun mahdollistajina. Sijoitusprosessi on ollut kuitenkin pitkä tie kuljettavana.

– Ensimmäisen kerran jo vuonna 2013 tavattiin sijoittajia Piilaaksossa ja pitchattiin. Ei kyllä edennyt siinä kohtaa, ehkä laskelmat oli huonoja ja pitchit samaten, Suni muistelee naureskellen.

Piilaakson matkan jälkeen yrittäjät päättivät sijoittaa firmaan itse ja tekivät linjauksen, että toiminta pitää saada pyörimään omillaan ja kannattavasti. Hitaamman kasvun kautta firma teki muutaman vuoden päästä hyvää tulosta ja asiakasportfolio oli jo varsin laaja, kun sijoittajia lähestyttiin uudelleen.

– Siinä kohtaa pääomasijoittajien kanssa olikin huomattavasti helpompi lähteä toimimaan. Tunnustelua oli noin puolisen vuotta ja kesällä 2019 klousattiin miljoonan euron rahoitus.

Alusta asti Showellissa on nähty vahva kasvupotentiaali maailmalla. Tällä hetkellä noin puolet myynnistä tulee Pohjoismaiden alueelta ja loput muualta maailmalta. Siinä, missä markkina on valtava, yritys on onnistunut löytämään oman segmenttinsä keskikokoisista ja hieman sitä suuremmista yrityksistä. Ja vaikka markkina on isosti maailmalla, kaikki Showellin myyjät toimivat Suomesta käsin. 23 työntekijästä puolet on Jyväskylässä ja puolet Helsingissä.

– Jyväskylä on hyvä sijainti siinä missä mikä tahansa muukin. Kun yhtään kauempaa katsoo, niin ei sillä ole väliä ollaanko Helsingissä vai Jyväskylässä. Kustannustasoltaan Jyväskylä on kohtuullinen ja hyviä kehittäjiä tekemiseen löytyy, Suni kommentoi it-firmansa sijaintia.

Viime vuoden aikana yritys on investoinut kasvuun. Tällä hetkellä rakennetaan yrityksen kasvun kaavaa, jolla pystyttäisiin mallintamaan sijoitetun euron tuottoa. Mahdolliseen seuraavaan rahoituskierrokseen on siten taas paremmat eväät lähteä.

– Nyt maailmassa vallitseva tilanne tulee muuttamaan yritysten valmiutta ja halukkuutta käyttää digitaalisia ratkaisuja myyntityössä. Haluamme viedä myyjän roolia entistä enemmän kohti asiakkaan auttamista ja tukemista prosessin automatisoinnin kautta.

Showellista voivat hyötyä pienetkin yritykset. Kesän jälkeen julkistetaan uusia tuotteita, jotka soveltuvat 3-10 myyjän tiimeille.

Lisätiedot: https://www.showell.com/

——————

FiBAN Pitch Jyväskylä Online 16.6.2020 klo 16.00

Etsitkö enkelisijoitusta koronakriisin jälkeen alkavaan kasvuun? Keski-Suomen Yrittäjien DOERS-verkoston ja FiBANin yhteistyössä järjestämään online eventiin valitaan mukaan viisi keskisuomalaista startup-yritystä pitchaamaan. Tapahtumassa mukana eri puolilla Suomea toimivia enkelisijoittajia sekä paikallisia yksityisiä sijoittajia.

Hae mukaan pitchaamaan: https://startupincluder.com/#/company/application/new/25160/2zl18n57v5qd…

Lisätietoa tapahtumasta: https://www.yrittajat.fi/keski-suomen-yrittajat/a/tapahtumat/627514-fiba…

Lisätietoja valmistautumisesta saa Nuorten ja Kasvuyrittäjien DOERS-verkostolta:
Mikko Pitkänen, p. 0500874480, mikko.pitkanen@propellerhat.co
Sari Laitinen p. 040 538 4602, sari.laitinen@yrittajat.fi