20.4.2020 klo 10:47
Uutinen

Siivola ja Nokka tavoittelevat EM-kisapaikkaa yrittäjyydessä

Nuorten yrittäjyyskilpailun Uskalla Yrittää -finaalissa 23.4. on jälleen hämeenlinnalaisväriä. Bastu NY:n parivaljakko Samu Siivola ja Niklas Nokka Hämeenlinnan Lyseon lukiosta ovat 14 muun joukossa tavoittelemassa paikkaa EM-kisoihin.

– Olemme todella iloisia ja tyytyväisiä. Kilpailussa meillä on alusta asti ollut tavoitteena ja toiveena voitto. Itsevarmalla fiiliksellä haastatteluun, jonka jälkeen saa jännittää, että miten kilpailussa käy. Tuli sitten voitto tai ei, niin olemme joka tapauksessa ylpeitä omasta yrityksestämme ja siitä mitä olemme sen kanssa saavuttaneet, Luovan yrittäjyyden linjan opiskelijat Samu Siivola ja Niklas Nokka toteavat.

Parivaljakko on valikoitunut jatkoon suuresta joukosta kanssakilpailijoita. Päättyvän lukuvuoden aikana 3500 nuorta on osallistunut Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Nuoret ovat perustanut yhteensä 1461 harjoitusyritystä. Kevään aikana niistä valittiin 450 alueellisiin semifinaaleihin ympäri Suomea. Runsaat 60 selvitti tiensä finaaleihin, joissa yritykset ja nuoret yrittäjät kilpailevat SM-titteleistä ja EM-kisapaikoista. Finaalin viimeiseen vaiheeseen 23.4., eli tuomariston videohaastatteluihin, valittiin 15 yritystä.

Menestyminen kannustaa myös muita

Hämeenlinna on ollut kestomenestyjä Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämissä valtakunnallisissa kisoissa. Finaalipaikkoja on tullut säännöllisesti ja palkintosijojakin on tippunut kaupunkiin.

– Uskon, että meidän hyvä menestyksemme johtuu pitkäjänteisestä ja monipuolisesta työstämme yrittäjyyskasvatuksen eteen ja siitä, että meidän opiskelijat saavat niin paljon tietoa yrittämisestä ja itsestään linjan kautta, että ovat valmiita yrittämään. Myös aiemmat menestykset toimivat kannustavana mallina nuoremmille ja tuovat uskoa siihen, että ”me osataan”, summaa Hämeenlinnan Lyseon vs. apulaisrehtori ja yrittäjyyskasvatusvalmentaja, Tuija Tiala.

Tämän vuoden yritysideoissa korostuu vastuullisuus, niin sosiaalisen, kulttuurisen kuin ekologisenkin vastuun muodossa.

– Ilahduttavaa on, että useat NY-yritykset ovat jo perustamisestaan lähtien päättäneet kantaa myös yhteiskuntavastuullista roolia, sillä moni yritys lahjoittaa osan tuotoistaan lastensuojeluun tai muuhun hyväntekeväisyyteen, operatiivinen johtaja Eemeli Alanne Nuori Yrittäjyys ry:stä kertoo.