13.3.2017 klo 11:16
Uutinen

Sijoittajia houkutellaan Suomeen investoimaan terveysalan yrityksiin

Helsingissä järjestetään tällä viikolla ensimmäistä kertaa terveysteknologian sijoittajatapahtuma. Siellä on mukana 40 lupaavinta terveysalan kotimaista kasvuyritystä ja sijoittajia 15 maasta Euroopasta, USA:sta ja Etelä-Koreasta.

Healthtech Invest Europe 2017 -tapahtuman tavoitteena on edistää ulkomaisia suoria investointeja hankkimalla kansainvälisiä sijoittajia Suomeen sekä edistämällä suomalaisten ja kansainvälisten sijoittajien kohtaamista. Tavoitteena on myös nostaa Suomen tunnettuutta terveysteknologian innovaattorina.

Finpro järjestää 15.–16. maaliskuuta terveysteknologian sijoittajatapahtuman Finlandia-talolla Helsingissä. Finpron johtaja Nora Kaarela on tyytyväinen, että huolellinen valmisteluprosessi konkretisoituu ja tapahtumaan on saatu relevantteja sijoittajia.

– Finpro on tunnistanut suomalaisen terveysteknologia-alan pääomamarkkinoiden riittämättömyyden ja tehnyt aloitteen tapahtuman järjestämiseksi. Tavoitteena on saada Suomeen vuotuinen tapahtuma, joka kasvaa Euroopan johtavaksi terveysteknologia-alan sijoitustapahtumaksi, Nora Kaarela painottaa.

Tapahtuma on tarkoitettu kansainvälisille sijoittajille, eurooppalaisille ja suomalaisille kasvuyrityksille sekä medialle. Kansainvälisistä sijoittajista koostuva asiantuntijaraati valitsi hakemusten perusteella 40 lupaavinta kasvuyritystä esiintymään tapahtumaan. Tapahtuman Finpron avainkumppanina toimii Tekes.

Tapahtumaan saapuu sijoittajia Sveitsistä, Isosta-Britanniasta, Belgiasta, Saksasta, Yhdysvalloista, Etelä-Koreasta, Hollannista, Ruotsista, Italiasta, Tanskasta, Norjasta, Ranskasta, Espanjasta, Puolasta ja Portugalista. Lisäksi paikalle tulee myös suomalaisia sijoittajia.

Kasvuyritykset kiinnostavat sijoittajia

Kansainvälinen asiantuntijapaneeli on valinnut tapahtumassa esillä olevat yritykset. Alustava palaute yrityksistä on Finpron asiantuntijoiden mukaan ollut rohkaisevaa. Esimerkkeinä noin neljästäkymmenestä valitusta tapahtuman yrityksestä voidaan mainita Combionitics ja KIDE.

–Combinostics on VTT:n spin off-yritys, joka hyödyntää tekoälyä Alzheimerin taudin diagnostiikassa. Muistisairaudet yleistyvät huimaa vauhtia väestön ikääntymisen ja huonojen elintapojen lisääntymisen vuoksi, Kaarela kuvaa.

KIDE on puolestaan kehittänyt pilvipalvelun, joka mahdollistaa lääketieteellisen kuvantamisen tehokkaamman hyödyntäminen.

– Kuvantamismenetelmät ovat alati kasvava tapa tunnistaa sairauksia ja seurata hoidon tehokkuutta. Usein kuitenkin kuvantamisen hinta on pullonkaula sen hyödyntämiselle ja KIDE Systemsin palvelu on tarkoitettu ratkaisemaan juuri tätä ongelmaa.

Onnistumisen esimerkkejä tarvitaan lisää

Viime vuoden lopussa suomalainen Noona Healthcare keräsi 1,5 miljoonan euron siemenrahoituksen. Noona vie suomalaista syövänhoidon huippuosaamista bitteinä maailmalle. Syöpäpotilaiden etäseurantaan erikoistuneen Noonan siemenrahoituskierrokselle osallistuivat suomalainen Inventure, hollantilainen Noaber Ventures ja belgialainen Capricorn ICT Arkiv.

Tavoitteena on tänä vuonna lanseerata Noona kymmenelle uudelle markkinalle yhdessä yrityksen strategisten kumppaneiden kanssa.

toimitus@yrittajat.fi