2.2.2017 klo 16:10
Uutinen

Silottelematon tarina rajusta sukupolvenvaihdoksesta

Terho Puustisen Huimat päät -kirja kertoo perinteikkään yrityksen Otto Brandtin tarinan ja sen, miten voi käydä, ellei omistajanvaihdokseen valmistaudu.

– Jos joku olisi muutama vuosi sitten sanonut, että tulemme kertomaan yritystarinaamme täysin eri tavalla, täysin rehellisesti, kaikki kortit pöytään -tyylillä, sellaista tarinaa, jota harvoin näkee maassa, jossa ei saa mokata, kulissit on pidettävä yllä ja kaikki on oltava tip top, en olisi uskonut.

Näin sanoo 31-vuotias Stefanie Brandt-Tallqvist, viidennen polven perheyrittäjä.

Kirja hänen yrityksestään ja läheisistään nimeltä Huimat päät julkaistiin tänään. Sen on kirjoittanut taloustoimittaja Terho Puustinen, joka on aiemmin julkaissut yrittäjyysteoksen nimeltä Taivas+Helvetti.

Huimat päät on tarina 111-vuotiaan moottoriajoneuvokaupan Otto Brandtin sinnikkyydestä läpi kriisien, sotien ja lamojen, ja joka kaiken tämän jälkeen on kaatua siihen, että yrityksellä ei ole jatkajaa. Päähenkilöinä ovat Brandtin nykyinen vastuullinen Stefanie Brandt-Tallqvist ja hänen isänsä, kova konsernijohtaja Stefan Brandt, joka on kasvattanut sukuyhtiön kahden miljoonan euron liikevaihdosta yli sataan miljoonaan.

Stefan Brandt on rakentanut yritystään vailla huolta huomisesta, kuin hämähäkki verkkojaan, ollen vain yksin tietoisena siitä, mitä isossa konsernissa tapahtuu. Käänne tulee, kun mies sairastuu syöpään 66-vuotiaana ja alkaa rapistua sairauden murtamana.

Huimat päät markkinoi itseään poikkeuksellisen avoimena ja rosoinena tarinana.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi