2.1.2018 klo 15:49
Uutinen

Sipoon Vuoden Yrittäjä 2017 – Paipis Centralbod

Elämää maalaisrautakaupassa. Robert Lindqvist on onnellinen yrittäjä. Paipis Centralbod oli alun alkaen ruokakauppa, josta sai myös maataloustavaraa. Robertilla on päävastuu käytännön yrittämisestä, mutta edelleen aisaparina toimii hänen 68-vuotias isänsä Jan-Christer Lindqvist.

Istumme kahvipannun vieressä sosiaalitiloissa. Koko ajan uusia henkilöitä tulee ottamaan kahvia ja hetken päästä isäntä joutuu keittämään uutta. Onko täällä näin paljon työntekijöitä? Käy ilmi että he ovat kylänmiehiä. Maatalousrautakauppa Paipis Centralbod on yhteisöllisyyden ilmentymä – kokoontumispaikka Sipoon Paippisten kylässä.

Yrittäjä Robert Lindqvist – jo kolmannessa polvessa – suomii mediaa: – Kun lehdissä lukee, että on lama, niin kaikki alkavat säästää rahaa, kun he pelkäävät, tuleeko huonot ajat vai ei. Viime vuonna lehdet eivät enää kirjoitelleet niin pahasti ja se olikin hyvä vuosi.

Robert kykeni viime vuonna pitämään lomaa kaksi pidennettyä kesäviikonloppua – toinen oli juhannus ja toisena hän kävi Spassa katsomassa formulakisoja.

Robertilla on päävastuu käytännön yrittämisestä, mutta edelleen aisaparina toimii hänen 68-vuotias isänsä Jan-Christer Lindqvist.

– Vielä pari vuotta ajattelin olla mukana, jos terveys sallii, Jan-Christer kaavailee.