13.9.2019 klo 14:52
Uutinen

Some-markkinointi ja verkostoituminen kiinnostavat yrittäjiä

Riihimäen-Hyvinkään talousalueella toimivan Yritysvoimala Oy:n palvelujen kysyntä jatkuu tasaisesti. Näin kertoo Yritysvoimalan toimitusjohtaja Erkki Taskinen.

– Tämän vuoden aikana on neuvontaa annettu 800-850 yrityksen asioissa. Niistä noin 300 on ollut sellaisia, jotka miettivät yrityksen perustamista. Ja noin puolet näistä eli 150 on lähtenyt yrittäjän uralle, Yritysvoimalan toimitusjohtaja Erkki Taskinen kertoo.

– Erityistä nousua on ollut sosiaalisen median hyödyntämistä koskevan neuvonnan kysynnässä.

Toinen pinnalle noussut aihekokonaisuus on verkostoituminen. Kumppanien ja alihankkijoiden etsiminen on yhä tärkeämpi aihe yrityksille.

– Pidämme verkostoitumistilaisuuksia kaksi kertaa vuodessa, keväällä Riihimäellä ja syksyllä Hyvinkäällä.

Taskinen on huomannut työssään, että pääkaupunkiseudulta alkaa pohjoisen suuntaan ”valua yrityksiä”. Kyseessä ei vielä ole trendi, mutta jotain on kuitenkin tapahtumassa.

– Siellä ei löydy toimitiloja, henkilöstön asuminen on kallista ja eri tukimuodot ovat todella vähissä. Esimerkiksi Riihimäen-Hausjärven-Lopen seutu on etäisyyksien kannalta sopivaa, moottoritie ja junarata löytyvät ja lentokentällekin on lyhyt matka.

Yritysvoimalalla tulee syyskuun alussa täyteen 10 vuotta toimintaa.

– Olemme palvelleet noin 4 500 yritystä, joita alueella on 6 000–7 000. Siitä, kun Uusyrityskeskus tuli mukaan palveluihimme viisi vuotta sitten, on näillä asioilla käyty yli 1 300 keskustelua. Yrityksiä on syntynyt 617. Niistä 80 % on edennyt yli viiden vuoden mittaisen ”kuoleman laakson” eli toimivat edelleen.

Tämä luku on Suomen ehdotonta kärkitasoa. Yritysvoimalan hoidossa on myös Hausjärven ja Lopen elinkeinoasioita. Ovathan nämä kunnat mukana Yritysvoimalan omistuksessa ja hallinnossa. Ja esimerkiksi Lopella ei ole elinkeinoista päätoimisesti huolehtivaa virkamiestä. Molemmissa kunnissa elinkeinoasiat ovat kuitenkin kunnanjohtajien peukaloiden alla.

– Sekä Lopelta että Hausjärveltä käy palveluitamme käyttämässä Riihimäellä tai Hyvinkäällä kohtuullisen mukavasti yrittäjiä. Olemme molemmissa myös kerran kuussa paikan päällä, ilman ajanvarausta, Erkki Taskinen kertoo.

Fyysisesti varsin lähellä Riihimäen toimitilaa on myös Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:n toimisto. Tuo Riihimäen kaupungin omistama yritys hoitaa tällä hetkellä myös lähikuntien yritystonttien ja kiinteistöjen myyntiä. //

Yritysvoimalan koulutustarjontaa syyskaudella:

  • Verohallinto järjestää verkkoseminaarin uusille yrittäjille 17.9.
  • Onko omistajanvaihdos ajankohtainen? ti 24.9.
  • Alkaisinko yrittäjäksi -infotilaisus ke 25.9.
  • Alihankintamessut 2019 Tampereen messukeskuksessa 24.–26.9.
  • Onnistunut omistajanvaihdos sekä pätevät sopimukset -aamukahviti ti 1.10. klo 8–11
  • YritysTreffit torstai 24.10. klo 17– 21
  • Coaching kehittämisen välineenä -aamukahvit ti 5.11. klo 8–10
  • YritysVoimala Oy tarjoaa yrityksille maksutonta pikaneuvontapalvelua. Seuraavan kerran tämä järjestetään syksyllä 2019.