29.1.2020 klo 12:58
Uutinen

Somevaikuttaja pyrkii hallitsemaan julkisuutta: ”On vapauttavaa, kun koti-minä ja julkisuusminä ovat aika lähellä toisiaan”

Some-yrittäjä Sita Salmisella on 360 000 seuraajaa eri kanavillaan. Hän elättää itsensä Youtube-videoilla ja muilla somekanavillaan. Katso videobloggaajan haastattelu videolta.

Sita Salminen Oy:llä on kaksi Youtube-kanavaa, Instagram-tili ja POKS-podcast Veronica Verhon kanssa. Hän videobloggaa nuoren naisen elämästä. Youtubessa reilut 50 prosenttia kanavien katsojista on 18–24-vuotiaita, näyttökertojen mukaan. Toiseksi suurin katsojaryhmä ovat 25–34-vuotiaat.

Some-julkisuudessa on omat paineensa, houkutellakseen katsojia pitää olla koko ajan relevantti omalle yleisölleen. Myös ansaintamalli on haastava. Miten huolehdit jaksamisestasi?

– Yritän huolehtia jaksamisestani niin, etten vain mene kiireen ja stressin mukana, ja yhtäkkiä hoksaisi, että on ihan burnoutin partaalla. Ehkä mun kompastuskivi on se, että voin itse täysin valita, kuinka paljon sisältöä teen, Sita Salminen kertoo.

Julkisuuden kanssa pärjää – ”Minusta ei kirjoiteta Seiskaan”

Sosiaalisen median tuomaa julkisuutta 27-vuotias some-yrittäjä Salminen pyrkii hallitsemaan juurruttamalla itsensä niiden läheisten seuraan, jotka ovat tunteneet hänet jo kauan ennen somejulkisuutta.

– Mulla minäminä ja julkisuusminä ovat aika lähellä toisiaan. Minun kohdallani se on ollut aika vapauttavaa, ettei tarvitse vetää erilaista roolia. Esimerkiksi palstojen negatiivisiin keskusteluihin en ole vieläkään tottunut, enkä enää mene sinne lukemaan. Minun kohdallani julkisuus on erilaista, sillä minusta ei kirjoiteta Seiskaan mitään.

– Jos on koko ajan riippuvainen tykkäyksistä, seuraajamääristä ja mielipiteistä, niin se sekoittaa mielestäni minä-kuvaa aika paljon. Toki hallitsen julkisuutta niin, että mietin, mitä haluan jakaa ja mitä en. Sitten pidän omista rajoistani kiinni, Sita Salminen linjaa.

Some-yrittäjä Sita Salminen puhuu omasta yrittäjyydestään Suomen Yrittäjien järjestämällä Yrittäjäristeilyllä maaliskuussa.

Video ja teksti: Riikka Koskenranta

Kuva: Meeri Utti

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi