17.12.2020 klo 11:48
Uutinen

Soraa ja mursketta

Rääkkylän Vuoden Yritys 2020 on Koneurakointi J. Multanen

Rääkkyläinen Janne Multanen aloitti traktoriurakoinnin toiminimellä parikymppisenä, 28 vuotta sitten. Nykyään Multanen palvelee monipuolisesti maanrakennusalalla. Kalustona on kolme kaivinkonetta, sora-auto ja traktori sekä valikoima lisälaitteita erilaisia työtehtäviä varten.

Yrityksellä on käytössään oma soranottoalue sekä vuokrattu kalliolouhosalue. Multanen jalostaa louheen viiteen eri raekokoon ja toimittaa asiakkaille. Myös erilaiset sora- ja hiekkalajikkeet kuuluvat palvelukokonaisuuteen.

– Laadukasta CE-tuotestandardin mukaista mursketta, jonka kantavuus on hyvä ympäri vuoden, mainostaa yrittäjä.

Rääkkylässä on väkilukuun suhteutettuna paljon mökkiläisiä. Tänä vuonna mökeillä on tehty valokuidun ansiosta paljon etätöitä. Se on näkynyt myös Multasen työmäärässä, mökeillä on tarvittu monenlaista apua.

Asiakkaat ovat pääsääntöisesti yksityisiä, myös kunta, kaupungit, vesiosuuskunnat ja yritykset työllistävät, sekä tiehoitokunnat ja metsäyhtiöt. Laadun ja palvelun korostaminen luonut pohjan pitkille asiakassuhteille.

– Tuntuuhan tuota kysyntää olevan. Aiemmin oli monivuotisia sopimuksia esimerkiksi tie- ja siltatöihin, karttui kokemusta ja oli myös pari työntekijää. Nykyään saattaa yksi soitto poikia parin kuukauden työmaan. Tarvittaessa löytyy päteviä kuljettajia avuksi.

Yksin yrittäessä pitää olla nöyrä lähtemään. Kolmen pojan isä yrittää kuitenkin pitää illat ja viikonloput vapaata, jotta ehtii olla perheenkin kanssa.

Kuva ja teksti: Riitta Mikkonen

Katso kaikki paikalliset Vuoden Yritykset 2020 Neuvokkaasta tästä linkistä >

googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_1’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_3’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-mob_2’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-mob_3’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_2’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_4’); });