25.4.2024 klo 16:15
Uutinen

Sotepalveluyritysten TKI-valmiuksien kehittäminen laajentaa yritysten mahdollisuuksia

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Keski-Suomen Yrittäjät ovat käynnistäneet uuden yhteistyöprojektin sotepalveluyritysten tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-osaamisen sekä digivalmiuksien tueksi. Lisäksi tavoitteena on selvittää ja kehittää sotepalveluyritysten monituottajamalliin liittyvää tuloksekasta ja vaikuttavaa TKI-toimintaa.

Keskisuomalaiset sotepalveluyritykset laajasti eri toimialoilta ovat tervetulleita mukaan projektiin kehittämään liiketoimintaansa. Projekti vahvistaa kaikessa toiminnassaan yhteistyötä yritysten, TKI-palveluiden sekä hyvinvointialueen välillä. Ensimmäisenä toimena selvitetään sotepalveluyritysten TKI-toiminnan ja -osaamisen nykytilanne, digivalmiudet sekä suunnitelmat ja valmiudet monituottajuuteen. Seuraavaksi tarjotaan tukea ja valmennusta yrityksille tuloksekkaaseen monituottajuuteen vahvistamalla yritysten TKI-kyvykkyyksiä, digiosaamista ja yhteistyöverkostoja. Neljänneksi pilotoidaan keskisuomalaista monituottajamallia hyvinvointialueella ja viidenneksi panostetaan toiminnan jatkuvuuteen sekä hyvien käytäntöjen käyttöönottoon.

TKI-toiminta on luonteva osa pk-yrityksen kilpailukyvyn työkalupakkia. Yhteistyö on välttämätöntä, sillä tarvittava osaaminen ei yleensä ole yksittäisten toimijoiden hallittavissa. Tähän Jamkin kokeneet TKI-asiantuntijat tarjoavat tukea, kertoo projektipäällikkö Jaana Paltamaa Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Verkostoitumisen kehittäjänä ja tukena hankkeessa toimii Veli Puttonen Keski-Suomen Yrittäjistä. Hänellä on pitkä kokemus yritysverkostoista, kilpailutuksista sekä hyvinvointialueen toiminnasta. Tavoitteena on saada aikaan arjen toimintamalleja yhteistyön toteuttamiseen kumppanuudessa.

Kustannustehokkuuden ja tuottavuuden kehittäminen on sote-alalla välttämätöntä, koska säästöpaineet ja asiakastarpeet kasvavat jatkuvasti. Monen yrityksen on vaikea pärjätä tulevaisuudessa sote-markkinoilla ilman verkostoitumista ja uusia innovaatioita. Hankkeemme tarjoaa siihen ainutlaatuisen tuen ja mahdollisuuden, toteaa projektikoordinaattori Puttonen.

TKI-osaamisen ja monituottajamallin kehittäminen sotepalveluyrityksissä (OsmoKS) -projektin päätoteuttaja on Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana toimii Keski-Suomen Yrittäjät. Hanketta rahoittaa Keski-Suomen liitto AKKE-rahoituksella. Hankkeen toteutusaika on 1.3.2024 – 31.12.2024.

Kiinnostuitko? Lisätiedot ja ilmoittautuminen projektiin:

Veli Puttonen, projektikoordinaattori, Keski-Suomen Yrittäjät, veli.puttonen@yrittajat.fi, p. 0500 646 793

Jaana Paltamaa, projektipäällikkö, Jamk, jaana.paltamaa@jamk.fi, p. 050 536 5459