25.10.2017 klo 13:21
Uutinen

Sovellusvinkki: Yrityksen talousluvut kätevästi älypuhelimen näytölle

Android-puhelimille ja iOS-laitteille ladattavaksi tullut sovellus pitää kirjaa yrityksen talousluvuista ja ennustaa tulevaa.

Kuittien skannaaminen ja lähettäminen kirjanpitäjälle on suosittua esimerkiksi eTasku-sovelluksella, jonka suosio on kasvussa.

Lisääntynyt mobiilikäyttö on saanut kirjanpitoyritykset pohtimaan tapoja helpottaa yrityksen taloudenpitoa.

Nyt ladattavaksi on tullut Digitase Oy:n kehittämä DigibalanceApp-sovellus, josta yrittäjä näkee yrityksen tärkeimmät talousluvut kuten taseen, talousennusteen, veroennusteen ja muistutukset ALV-maksuista.

Sovelluksen tarkoituksena on pitää pienyrittäjä ajan tasalla oman yrityksensä talousluvuista. Samalla se toimii yrittäjän ja kirjanpitäjän välisenä kommunikaatiovälineenä.

Mobiilisovelluksen lanseerausta on edeltänyt tutkimus- ja kehityshanke liittyen yksinyrittäjien ja muiden ns. mikroyrittäjien kirjanpitotarpeisiin ja –välineisiin. Tutkimuksen perusteella esiin nousi tarve saada vieraaksi koetut kirjanpito- ja yritysverotuksen asiat vaivattomasti hallintaan.

– Etenkin nuoret yrittäjät ovat tottuneet hoitamaan päivittäiset asiansa mobiilisti. Siksi haluammekin tarjota pienyrittäjille mahdollisuuden hoitaa myös yritysasiat mobiilisti, Digitase Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Ilves kertoo.

Sovellus toimii kaksisuuntaisesti Digitaseen ja asiakkaan välillä.

– Asiakas voi toimittaa kirjanpitoon liittyviä tietoja meille ja me puolestaan tuotamme palveluun raportteja ja ajankohtaisia blogeja. Ajatuksena on, että kun yrittäjä avaa mobiilipalvelun, hän saa heti eteensä näkymän, joka kertoo yrityksen nykytilanteen sekä ennusteen. Uutena toiminnallisuutena on tuottamamme veroennakointi.

Sovellus on ladattavissa Google Play- ja AppStore-sovelluskaupoista.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi