8.1.2018 klo 07:16
Uutinen

”Stadilaiset menivät metsään” – Yrittäjien ja partiolaisten metsäretket olivat jättimenestys

Yhteistyölle toivotaan jatkoa Suomi 100 -juhlavuoden jälkeenkin.

Suomen Partiolaisten lippukunnat ja Suomen Yrittäjien paikallisyhdistykset järjestivät metsäretkiä lapsille ja nuorille, joille metsä ei välttämättä ole entuudestaan tuttu. Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi retkiä järjestettiin eri puolilla Suomea.

Yksi yhteistyöpari oli Itä-Helsingin Yrittäjät ja Vuosaaren Rastipartio.

– Retkipäivä oli todella onnistunut. Nuuksion kansallispuiston maisemat olivat upeita. Kiireisen yrittämisen keskellä oli mukavaa tutustua nuoriin. Stadilaiset menivät metsään, muistelee Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Sarianne Reinikkala.

Kanta-Helsingin Yrittäjät vastasivat muonituksesta.

Yhteistyö sai saman tien jatkoa.

– Partiolaiset paahtoivat vaahtokarkkeja Helsingin venetsialaisissa Aurinkolahdessa ja olivat mukana myös joulupolulla.

Reinikkala toivoo, että yhteistyö jatkuu teemavuoden jälkeenkin.

Yhteiskampanjan tavoite oli antaa mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle kokemus metsäympäristöstä ja sen tarjoamista harrastus- ja elinkeinomahdollisuuksista.

– Metsät ovat hauska toimintaympäristö ja paikka uuden oppimiseen. Metsässä liikkuminen on myös tutkitusti terveellistä. Siksi haluamme, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori pääsee metsään, toteaa metsäryhmän puheenjohtaja Mikko Jalo Suomen Partiolaisista.

Kampanja innosti monia paikallistason yhteistyöhön.

– Hyvin alkanutta yhteistyötä paikallistasolla kannattaa jatkaa myös Yhdessä Metsään -teemavuoden jälkeen, sillä partiolaisilla ja Yrittäjillä on paljon yhteistä, toteaa kenttäjohtaja Mari Kokko Suomen Yrittäjistä.

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen (at) yrittajat.fi

Kuva: Sarianne Reinikkala