Sulkemiskorvausta on haettu selvästi edelliskierrosta vähemmän. Kuva: Valtiokonttori
11.4.2022 klo 07:31
Uutinen

Sulkemiskorvauksen haku päättyy pääsiäisen jälkeen – Tähän mennessä jaettu lähes 18 miljoonaa euroa

Korona-ajan sulkemiskorvausta voi hakea Valtiokonttorilta pääsiäisen jälkeiseen keskiviikkoon saakka.

Sulkemiskorvausta voi hakea, jos yrityksen toimitiloja suljettiin tai aukioloaikoja rajoitettiin koronapandemian hallintaan liittyvän säädöksen tai viranomaisen määräyksen perusteella 21.12.2021–28.2.2022 välisenä aikana.

Myös tuolla aikavälillä rajoitusten vuoksi peruuntuneista yleisötapahtumista voi hakea sulkemiskorvausta. Peruuntuneiden tapahtumien osalta sulkemiskorvaus koskee tapahtuman pääjärjestäjän suunnitteluun ja järjestämiseen liittyviä kuluja lokakuun alun 2021 ja helmikuun lopun 2022 välillä. 

Sulkemiskorvauksen hakuaika päättyy keskiviikkona 20. huhtikuuta. Hakemusten on oltava perillä tuona päivänä viimeistään kello 16.15 lähetystavasta riippumatta eli niin sähköisesti kuin perinteisellä postilla lähetettyjen hakemusten on oltava tuolloin perillä. Viimeisen hakupäivän postileima ei näin ollen riitä.

Lähes tuhat yritystä saanut

Sulkemiskorvauksen haku alkoi 22. maaliskuuta. Tähän mennessä sulkemiskorvausta on maksettu noin 17,8 miljoonaa euroa. Sulkemiskorvausta on myönnetty noin 950 yritykselle ja keskimääräinen korvaussumma on ollut 19 500 euroa.

Korvausta on myönnetty eniten Uudellemaalle. Toimialoista korvaushakemuksia on hyväksytty eniten ravitsemis- ja urheilutoiminnoille sekä huvi- ja virkistyspalveluille.

Valtiokonttorin puhelinpalvelu tarjoaa apua sulkemiskorvauksen hakijoille arkisin kello 9–15 numerossa 029 550 3530.

Toimitus
Toimitus