7.8.2020 klo 14:22
Uutinen

Suo, kenkä ja Kimmo

Riihimäkeläinen tekstiilien ja kenkien tukkuliike KT Shoe Oy on tehnyt tuloaan markkinoille jo vuosien ajan. Yrittäjä Kimmo Turunen on kalastanut, metsästänyt ja liikkunut luonnossa jo pienestä pojasta asti. Idea eräjalkineesta syntyi eräopaskurssilla vuonna 1998.

Kimmo on koko elämänsä ollut tuottelias ja tehnyt monenlaisia töitä, mutta ei koskaan luopunut haaveestaan suunnitella uniikki jalkine, mikä helpottaa kulkemista suolla, metsässä ja luonnossa.

Kun palataan ajassa taaksepäin, oli tarjolla vain kahdenlaisia jalkineita, jotka olivat epäkäytännölliset. Raskailla saappailla ei ollut hyvä kulkea pitkiä matkoja, kun nilkkureiden varret jäivät monesti liian lyhyeksi ja jalat kastuivat heti.

– Silloin heräsi kysymys, että miksi ihmeessä ei ole keksitty sellaista jalkinetta, jossa olisi ”kaksi kenkää samassa paketissa”? Tästä heräsi ajatukseni jalkineesta, johon saisi lisäsuojan tarvittaessa, väläyttää Kimmo Turunen.

Kimmo aloitti kenkien valmistuksen puoli vuotta yrityksensä perustamisen jälkeen. KT Shoe perustettiin vuonna 2018 ja jalkineiden myynti kauppoihin alkoi vuonna 2019. Ihan ongelmitta matka ei ole taittunut, mutta kaikesta Kimmo on selvinnyt intohimoisella ja määrätietoisella asenteella. Lisäksi ympärillä on ollut oikeanlaiset ihmiset tukemassa ja auttamassa. Ensimmäisen alihankkijan kanssa kenkien valmistuksen aloittaminen peruuntui yrityksen mennessä konkurssiin. Juha Vainio sai sopimuksen Slovakiaan ja sieltä jalkineiden valmistus alkoi ja jatkuu edelleen.

– Yrittäjyys on tuonut hetkittäin kovia haasteita ja välillä saa hakata päätä koivuun, että tuleeko tästä yhtään mitään? Menemällä eteenpäin huomaa, että paistaa se aurinko risukasaankin. Kun yksi homma lähtee rullaamaan ja huomaa kuinka ”dominopalikat” alkavat kaatumaan eteenpäin.

Kevät toi kaikille omat haasteensa, mutta myös Kimmo sai huomata muutoksen. Suurin toive oli saada jalkineelle tunnettavuutta ja käydä messuilla sekä tapahtumissa esittelemässä uutta jalkinemallia. Epäonneksi kaikki tapahtumat oli peruttu ja homma oli hetken jäissä.

Muutoksia on jo tapahtunut ja elokuussa on uusia esittelyitä tapahtumiin sekä messuille sovittuna. Myynti onkin jo on lisääntynyt. KT Shoe on saanut uusia asiakkaita ja jälleenmyyjinä toimivat muun muassa Kärkkäinen sekä Eräkontti. Ruotsin markkinoille laajentaminen on Kimmolla ja hänen konsultillaan työn alla parasta aikaa.

– Ihmiset ovat löytäneet luonnon ja sen merkitys on noussut. Sen myötä jalkinekauppa on käynyt nyt mukavasti.

Kimmo haki koronatilanteessa yksinyrittäjäntukea ja toivoo kovasti, että sieltä saisi apuja.

– Myyntiä pitäisi saada reilusti lisää, tuumii hän.

Kimmo kokee Yrittäjäjärjestön erittäin tärkeäksi. Neuvot ja tapahtumat ovat olleet mieleisiä.

– Tykkään käydä yrittäjien aamiaisilla mahdollisimman paljon ja odottelee kokouksien alkamista jälleen, iloitsee Kimmo Turunen.

Katri Ahonen/Hämeen Yrityssanomat