Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

11.5.2017 klo 11:16
Uutinen

Suomalainen autosovellus haastaa Carplayn: ”Olemme se turvallisempi vaihtoehto”

Kotimainen startup Ficonic Solutions aikoo haastaa tosissaan Googlen ja Applen autojen informaatiopalvelut Android Auton ja Carplayn.

Carrio-sovelluksen avulla älypuhelin tai tabletti voidaan muuttaa autoilijan informaatiokeskukseksi. Sovellus yhdistää muun muassa musiikin suoratoiston, navigoinnin ja viestien kuuntelemisen ilman laitteen näpräämistä ajon aikana.

Kesäkuussa Carrio kilpailee Detroitissa Yhdysvalloissa Automotice Awards -palkintogaalassa vuoden tulokkaan tittelistä viiden muun yrityksen kanssa.

– Se on hieno tunnustus siitä työstä, jota olemme tehneet. Samalla näkyvyytemme on parantunut valtavasti, Ficonic Solutionsin toimitusjohtaja Timo Salminen sanoo.

Suomessa Carrio on vielä alkumetreillä. Sovellus on ollut ladattavissa jonkin aikaa Android-käyttöjärjestelmälle.

– Detroitiin pääsyn ansiosta olemme saaneet viime aikoina lisää käyttäjiä ja palautetta siitä, mihin suuntaan sovellusta pitäisi kehittää, Salminen jatkaa.

Laajenee Eurooppaan

Tulevan kesän aikana yrityksen tarkoituksena on lanseerata Carrio muutamaan muuhun Euroopan maahan. Haasteita on edelleen esimerkiksi markkinoinnin kanssa.

– Painimme perinteisen startup.-ongelman kanssa eli markkinoinnin resurssit ovat varsin rajalliset.

Salminen pitää Carrion etuna Applen ja Googlen informaatiojärjestelmiin etenkin turvallisuutta.

– Olemme yksi turvallisimmistas tavoista käyttää digitaalisia palveluita auton ratissa. Yleensä ihmiset sanovat, etteivät tarvitse erillistä informaatiosovellusta, koska älypuhelimessa on Spotify, Whatsapp ja Google Maps. Niiden käyttöön sisältyy kuitenkin valtava riski ajoturvallisuuden kannalta.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi