15.3.2018 klo 17:16
Uutinen

Suomalainen pikaviestipalvelu haastaa Whatsappin: Tarjoaa porkkanan tietosuoja-asetuksesta huolestuneelle

Foilchat lupaa turvallisemman pikaviestittelyn verrattuna Whatsappiin.

Suomalaisessa omistuksessa oleva Foilchat on uusin kilpailija pikaviestisovellusten markkinoilla. Kyseessä on lähtökohtaisesti maksullinen palvelu, vaikka tarjolla on myös maksuton Lite-versio.

Foilchat pitää sisällään ppikaviestiominaisuuden, 100 gigatavun pilvipalvelun ja videopuhelut. Mobiilisovelluksen lisäksi tarjolla on työpöytäversio.

– Foilchat on suunniteltu ensisijaisesti yrityskäyttöön. Käyttäjällä on admin-oikeudet, eli ihmisiä voidaan poistaa ja lisätä keskusteluihin. Lisäksi Foilchat voidaan integroida yrityksen omaan järjestelmään tai käyttää vain palasia siitä. Viestit voidaan halutessa laittaa kulkemaan yrityksen oman palvelimen kautta salattuna, avainasiakaspäällikkö Ake Halttunen kertoo.

EU-tietosuoja-asetus astuu voimaan toukokuussa. Halttusen mukaan esimerkiksi Whatsapp ei tarjoa tarpeeksi turvallista viestittelyä.

– Vaikka Whatsapp-viestit voidaan poistaa keskustelusta, käyttäjä ei voi poistaa niitä palvelimelta. Foilchatin kanssa se on mahdollista.

– Aika moni asiaan vihkiytynyt lakimies suosittelee yrityksille, ettei pikaviestipalveluita pitäisi käyttää ollenkaan. Viranomainen voi pyytää yritystä osoittamaan, että viestit eivät sisällä yksilöityä tietoa ja että ne voidaan pyydettäessä poistaa kokonaan, Halttunen jatkaa.

Hinta 10 euroa kuukaudessa

Foilchat salaa viestin käyttäjän päätelaitteella ja uudelleen verkossa. Jotta viestiliikenne on kokonaan salattu, pitää lähettäjällä ja vastaanottajalla olla käytössää sama sovellus.

Foilchatin kuukausimaksu yhtä käyttäjää kohden on 10 euroa. Isoissa yrityksissä käyttäjäkohtainen hinta laskee.

– Hinta tulee siitä, että kaikki toiminnallisuudet on rakennettu turvallisuuden pohjalle. Jos jotain ominaisuutta ei ole, emme ole pystyneet tekemään sitä tietoturvallisesti.

Maksuttomassa Lite-versiossa kuukausittaisten pikaviestien määrä on rajattu tuhanteen, pilvipalvelun koko on pienempi ja liitetiedostojen kuvanlaatu heikompi.

Halttunen painottaa, että nykyisin jokainen pikaviestimiä käyttävä maksaa palvelustaan tavalla tai toisella.

– Kaikki maksavat, esimerkiksi myymällä omat tietonsa palvelun ylläpitäjälle.

Kuva: Kehittäjä

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi