2.12.2020 klo 12:12
Uutinen

Suomalaiset järvet pullotettuna

Vaajakoskella sijaitsevan juhla- ja matkailutila Villa Jääskelän huomaan ollaan rakentamassa Keski-Suomen ainutta tislaamoa.

Tavoitteena on valmistaa puhtaista suomalaisista luomuraaka-aineista laadukasta vodkaa, giniä ja viskiä sekä valloittaa niillä Suomen lisäksi maailma – mitäs muutakaan!

– Halusimme laajentaa toimintaamme juhla- ja matkailutilasta omaan tuotantoon. Jumppasimme ahkerasti konsultin kanssa eri kulmia ja nyt meillä on jo panimo valmiina, tislaamon tiloja rakennetaan parhaillaan. Tuotanto on lähtenyt omista tarpeista Villa Jääskelän puolelle. 1000 Lakes Distilleryn nimeä kantavan tislaamon/panimon tuotteita on tarkoitus saada vientiin Aasian markkinoille, josta jo kumppani löytyy sekä tietysti kotimaahan. Olemme alusta saakka miettineet brändiä ja tuotteitamme myös kansainvälistymisen kautta, yrittäjä Raimo Tittonen kertoo.

1000 Lakes Distilleryn tiloissa tullaan järjestämään maistelutilaisuuksia sekä tislaamo- ja panimokierroksia. Ravintolatilat ovat jo valmiita panimovieraille ja laiteinvestoinnit ovat parhaillaan käynnissä. Tavoitteena on rakentaa mahdollisimman omavarainen ja hiilineutraali toiminta.

– Tilalle on rakennettu oma lämpövoimala ja tarkoituksena on hyödyntää uusiutuvia energialähteitä mahdollisimman tehokkaasti. Lisäksi raaka-aineiden hankinnassa tullaan hyödyntämään lähialueen tuottajia. Esimerkiksi ginin ja oluen valmistukseen käytettävää hamppua saadaan suoraan viereiseltä naapuritilalta, Tittonen kertoo.

Tavoitteena on pullottaa kaikki Suomen järvet, yksi kerrallaan.

– Kaikki tuotteemme saavat nimensä Suomen järvien mukaan. Tällä tilalla on tarinaa 1700 luvulta saakka, tiedä vaikka olisi ennenkin tislattu jotain, naurahtaa Tittonen.

Sadoittain sijoittajia

Tislaamon ja panimon tilat rakennetaan omaan tallikiinteistöön osakeanti- ja rahoitusjärjestelyiden avulla. Hankkeen on suunniteltu toteutuvan 1–2 vuoden aikajänteellä.

1000 Lakes Distilleryn osakeanti on parhaillaan käynnissä ja monet ovatkin halunneet lähteä tukemaan uutta toimintaa.

Liquido.vc:n project manager Aleksi Ihalainen auttaa työkseen yrityksiä rahoituskierroksissa. Hän on myös tässä projektissa tukena.

– Mukana on jo lähes 200 sijoittajaa. Olemme jo ylittäneet minimitavoitteemme, joka on 240 000 euroa. Osakeanti on auki joulukuun 2020 loppuun saakka, kertoo Ihalainen.

Toimialalaajennus muuttaa ratkaisevalla tavalla yrityksen toimintaa ja täydentää olemassa olevaa liiketoimintaa ja sen kannattavuutta.

– Paljon on varmasti vielä sudenkuoppia matkalla, mutta elämähän on oppimista ja oppimassa tässä ollaan. Eikä ole varmaa onnistutaanko kansainvälistymisessä, mutta ei se yrittämistä estä, Tittonen summaa.