15.12.2017 klo 10:46
Uutinen

Suomalaiset uudistavat Muumi-teemapuiston rautatieaseman Japanissa

Suomalainen muotoilu ja design kiinnostavat Japanissa.

Japanilaisen Hannon kaupungin rautatieaseman uusi ilme on suomalaista käsialaa.

Tamperelainen suunnittelutoimisto N.e.o Ark Oy voitti juna-asemaa peruskorjaavan Seibu Railwaysin suunnittelukilpailun.

Hannon juna-aseman kautta kuljetaan vuonna 2019 valmistuvaan Muumi-teemapuistoon. Ensi vuonna Hannossa avataan myös pohjoismainen Metsä-vapaa-ajankeskus.

Kesäkuussa käynnistetty kilpailu oli järjestetty vain suomalaisille. N.e.o. Ark Oy:n ohella urakasta kilpaili 15 muuta kotimaista suunnittelu- ja arkkitehtitoimistoa.

– Ehdotuksemme, jossa metsä työntyy sisään asemarakennukseen, on ikään kuin prologi Metsä-keskukselle. Pyrimme löytämään käsivaraisten luonnosten avulla vuoropuhelun aseman ja luonnon välille sekä luomaan sille tunnistettavan olemuksen Metsä-keskuksen ja Muumi-teemapuiston porttina. Suunnittelutyössä on myös ollut tärkeää helpottaa vierailijoiden kulkua kohti puistoja, mikä sujuvoittaa myös paikallisten päivittäistä liikkumista asemalla, arkkitehti SAFA, N.e.o Ark Oy:n toimitusjohtaja Taina Väisänen sanoo.

Suomalainen design on nyt kovassa huudossa Japanissa.

– Japanin 120 miljardin euron projektimyyntimarkkinat avaavat kiinnostavia mahdollisuuksia suomalaisille muotoilualan yrityksille. Erinomainen maineemme design-maana helpottaa myös keskustelun avausta isojenkin toimijoiden kanssa. Hannon juna-aseman suunnittelukilpailu on tästä erinomainen esimerkki, joka tekee suomalaista osaamista tunnetuksi ja avaa uusia ovia Suomelle myös tulevaisuudessa, Finpron luovien alojen toimialajohtaja Irma Patala kertoo.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: N.e.o Ark Oy