11.10.2018 klo 16:30
Uutinen

Suomalaisten rakastaman hittipuhelimen seuraaja esitellään pian: Ei enää kuulokeliitäntää eikä vieläkään vesitiivis

Suomessa suosioon viime vuosina noussut OnePlus saa seuraajan kuluvan kuun lopulla, kun valmistaja esittelee uusimman 6T-mallin New Yorkissa.

Uuden OnePlus-puhelimen Julkistustilaisuuden sisällöstä ei tiedetä vielä kaikkea, mutta luotettavina pidetyt lähteet ovat paljastaneet tietoja tulevasta puhelimesta. Se tiedetään, että uutuusmallin myynti alkaa Suomessa 6. marraskuuta. Kuvassa edellinen versio OnePlus 6.

Uutuus käyttää uusinta Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmäversiota ja nopeaa Snapdragon-prosessoria. Akun koko on älypuhelimissa varsin normaali eli 3700 milliampeerituntia. Näytön koko on vahvistamattomien tietojen mukaan 6,41 tuumaa.

OnePlus kertoi on paljastanut jo hyvissä ajoin, ettei 6T:ssä ole enää lainkaan kuulokeliitäntää. Tämä jakanee mielipiteet, sillä moni käyttää edelleen kuulokkeita ilman erillistä adapteria. Jatkossa kuulokkeet liitetään USB-C-liitäntään.

Täysin uutta on näyttöön integroitu sormenjälkilukija, jolle OnePlus on antanut enemmän arvoa kuin kuulokeliitännälle.

OnePlus on paljastanut etukäteen myös se, ettei uutuus ole IP-luokiteltu. Näin ollen puhelin kestää pikaisen pudotuksen veteen mutta ei ole täysin vesitiivis.

Monista kilpailijoista poiketen OnePlus 6T ei tue langatonta latausta.

Kuva: OnePlus

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi