26.10.2017 klo 09:35
Uutinen

Suomen Kasvupalkinto Valmet Automotivelle

Kasvun Osaajat-ohjelma toi tänä vuonna yhteen 100 kasvuyritystä ja yli 400 osaajaa. Kolmannen kerran jaetun Suomen kasvupalkinnon pokkasi Valmet Automotive.

Tänä vuonna toista kertaa toteutettu suomalaisia kasvuyrityksiä ja osaajia yhteen saattava Kasvun Osaajat -ohjelma huipentui keskiviikkona 25.10. Kasvu Open Karnevaalissa kahden parhaan yritys + osaajaparin palkitsemiseen. Parhaiksi pareiksi valittiin verensokerin omaseurannan järjestelmiä kehittävä Glocostratus Oy ja heidän Kasvun Osaajansa Minna Makki sekä Suomen suurin luontaistuotteita myyvä verkkokauppa Finnserra Oy ja heidän Kasvun Osaajansa Aleksi Haapajoki.

Valinnat parhaista pareista tekivät ohjelman kumppanit Sitra, Suomen Ekonomit, Tekniikan Akateemiset sekä PIIK.it. Valinnoissa kumppaneilla oli apuna omien havaintojensa lisäksi yrityksiltä ja osaajilta saatu palaute sekä Kasvu Open tiimin havainnot. Sitran Työelämän taitekohdat -avainalueen asiantuntijan Perttu Jämsénin mukaan erityisen tärkeää oli, että voittajaparit olivat löytäneet aidosti yhteisen sävelen.

– Voittajatiimeille oli tänä vuonna yhteistä se, että he osasivat sanoittaa konkreettisesti sen millaista osaamista nyt tarvitaan, ja millaista olisi tarjolla. Hyväkään tieto ei kuitenkaan yksin riitä, vaan tuottelias yhteistyö edellyttää inhimillistä ymmärrystä yhteisistä haasteista. Voittajapareilla tämä ymmärrys on löytynyt heti alkumetreillä tai viimeistään yhteisen matkan edetessä.”

Tänä vuonna toista kertaa toteutettu Kasvun Osaajat -ohjelma pyrkii vähentämään osaajien ja kasvuyritysten välistä kohtaanto-ongelmaa – ja sitä kautta vauhdittamaan pk-yritysten kasvua. Nämä kohtaamiset on mahdollistettu osana Suomen suurinta kasvun sparrausohjelmaa Kasvu Openia. Lue koko tiedote täällä >>

Suomen Kasvupalkinto Valmet Automotivelle

Kasvu Open jakaa kerran vuodessa Suomen Kasvupalkinnon yritykselle, joka on tehnyt rohkeita päätöksiä viennin, uusien työpaikkojen ja innovaatioiden edistämisessä ja on poikkeuksellisella tavalla nostanut Suomen taloutta kasvuun.

Järjestyksessään kolmas Suomen Kasvupalkinto myönnetään Valmet Automotivelle. Palkinnolla halutaan nostaa esiin Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin valmistuksen tuomia investointi- ja työllisyysvaikutuksia. Vuoden 2017 alussa käynnistynyt valmistus sekä tuotantomäärien nopea nostaminen ennätystasolle vaati noin 2000 työntekijän palkkaamisen tilauskannan toteuttamiseksi. Lisäksi yhtiö investoi kymmeniä miljoonia euroja hitsaamon, kokoonpanon ja maalaamon tiloihin.

Valmet Automotive on maailman suurimpia autoteollisuuden sopimusvalmistajia, joka tuottaa autonvalmistus- ja suunnittelupalveluja, akkujärjestelmiä sekä avoautojen kattojärjestelmiä. Yhtiön erikoisalaa ovat korkean arvoluokan henkilöautot, sähköiset ajoneuvot ja avoautot. Valmet Automotive työllistää yli 5000 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa. Lue koko tiedote täällä >>