18.4.2019 klo 11:23
Uutinen

Suomen peliala työllistää ensi kertaa yli 3000 – tekijöitä tarvitaan ulkomailta

Suomen peliala työllistää ensi kertaa yli 3000 ammattilaista. Heistä peräti 27 prosenttia on ulkomaalaisia.

Pelialan tietoja on koonnut Neogames Finland. Peliala 2018 -selvityksen mukaan Suomen pelialalla on nyt noin 3 200 työntekijää ja näistä peräti 27 prosenttia on ulkomaalaisia.

Työntekijöiden kokonaismäärä on kasvanut kahdessa vuodessa noin 16 prosenttia ja ulkomaalaisten määrä peräti 75 prosenttia. Suomalaiset pelistudiot uskovat, että uusia työpaikkoja syntyy yli 500 seuraavan vajaan kahden vuoden aikana.

– Työpaikkojen ja ulkomaisten työntekijöiden määrän kasvu on merkittävää. Se osoittaa, että Suomi on maailmanlaajuisesti erittäin houkutteleva peliteollisuuden keskus. Kokeneiden ammattilaisten saatavuus on edelleen yksi Suomen peliteollisuuden suurimmista haasteista, sanoo Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen.

Hiltusen mukaan toinen merkittävä havainto on, että vuonna 2018 julkaistiin uusia pelejä vain noin 100 kappaletta, kun aiemmin niitä julkaistiin 150–200 kappaletta vuodessa.

– Tämä johtuu lähinnä siitä, että iso osa peleistä on nykyään pitkäikäisempiä palveluja perinteisten yksittäisten pelien sijaan. Studiot keskittyvät nykyisten pelien kehittämiseen sen sijaan, että julkaisisivat kokonaan uusia pelejä.

Vain viisi pelistudiota 30 suurimmasta julkaisi uuden pelin vuonna 2018. Peliala on runsaan kahden miljardin euron toimiala.

Suomen pelinkehittäjät ja Neogames Finland järjestävät The Finnish Game Awards -gaalan 25. huhtikuuta. Tilaisuudessa palkitaan vuoden 2018 parhaat pelit, vuoden luova saavutus ja ensimmäistä kertaa myös vuoden paluu. Tämän palkinnon voi voittaa peli tai pelistudio, joka on onnistunut herättämään uudestaan eloon jotain jo aiemmin julkaistua.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: The Finnish Game Awards