3.12.2017 klo 08:02
Uutinen

Suomen suosituimman matkailukohteen yrittäjä yksissä kansissa

Kyläkauppias Vesa Keskinen tunnetaan ennakkoluulottomana yrittäjänä, joka on rakentanut Tuuriin Suomen suurimman tavaratalon hotelleineen, lukuisine ravintoloineen ja oheistapahtumineen.

Keskisen kyläkaupan liikevaihto ohitti jo vuosia sitten Stockmannin Helsingin keskustan tavaratalon liikevaihdon.

Tuurin Kyläkauppa on maamme suosituin matkailukohde.

Uudessa kirjassa hahmotetaan, kuinka kasvuprojekti sai alkunsa yrittäjän ryhtyessä toteuttamaan visiotaan kauppaliikkeen ja matkailun yhdistämisestä. Vesa Keskisen persoonassa yhdistyvät kirjailijan mukaan matemaattinen lahjakkuus, filantrooppi ja sadunkertoja.

Kirjassa kuvataan myös Vesa Keskisen roolia julkisuuden henkilönä ja sitä, kuinka julkisuus on osa hänen työkuvaansa ja kuinka hän toimii yhteistyössä median kanssa.

Kirjan kirjoittaja on espoolainen kauppatieteiden lisensiaatti Tapio Eräheimo. Hänellä on liki kolmenkymmenen vuoden kokemus yrittäjänä, ja sen rinnalla työura opettajana ja kouluttajana. Hän on julkaissut yli 40 julkaisua soveltavan taloustieteen ja yrittämisen alueilta.

Kuva poikkeuksellisesta yrittäjästä

Eräheimon mukaan kirja piirtää tarkan kuvan poikkeuksellisesta yrittäjästä, rohkeasta tekijämiehestä.

Vesa Keskisen suhtautuminen epäonnistumisiin voi selittää paljon hänen rohkeuttaan toimia. Kirja avaa ajattelutapaa, jossa epäonnistumiset ovat merkki aktiivisuudesta ja uskalluksesta:.

– Ajatellaanpa, että teen vuodessa sata asiaa ja ne kaikki onnistuvat. Tiedän silloin olleeni pelokas ja tehneeni liian helppoja asioita. Jos sen sijaan teen tuhat asiaa – nuo 100 jotka onnistuvat ja 900 muuta joissa epäonnistun ainakin osittain – tiedän olleeni aktiivisempi ja rohkea, Keskinen toteaa.

Tuurin Kyläkauppa tekee seudullista matkailuyhteistyötä Ähtärin eläinpuiston kanssa.

Teoksen kustantaja on Veljekset Keskinen Oy. Kirjan on taittanut Raija Lehtonen.

toimitus (at) yrittajat.fi