Kuva: Markus Sommers
18.1.2022 klo 16:42
Uutinen

Suomen Yrittäjien kenttäjohtaja siirtyy Mika Lintilän erityisavustajaksi

Mari Kokko jatkaa yrittäjien asioiden parissa työ- ja elinkeinoministeriössä.

Suomen Yrittäjien kenttäjohtaja Mari Kokko siirtyy elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustajaksi. Lintilä kutsui Kokon tehtävään. Hän avustaa ministeriä erityisesti yrittäjyys- ja innovaatioasioissa.

Kokko aloittaa tehtävässään 24. tammikuuta ja jää sitä ennen toimivapaalle Suomen Yrittäjien palveluksesta. Aikaisemmin Kokko on työskennellyt muun muassa Keskustan viestintävastaavana, viestintätoimisto Ellun Kanoissa, toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ssa sekä pääministeri ja hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen erityisavustajana.  

– Viimeiset viisi vuotta tehnyt töitä yrittäjäjärjestön työkavereiden ja luottamushenkilöiden kanssa sen eteen, että Suomi olisi maailman paras maa yrittää. Olen innolla tarttumassa uuteen mahdollisuuden edistää samaa tavoitetta ministerin Lintilän erityisavustajana.

Kokon mukaan edessä on ”hyppy liikkuvaan junaan” hallituksen yrittäjyys- ja innovaatiopolitiikan parissa.

– Politiikalla on vaikutusta yritysten toimintaympäristöön. On tärkeää, että päätöksillä luodaan vakautta toimintaympäristöön. Silloin yrittäjien on helpompi kehittää liiketoimintaansa ja yritysten kasvaa.

– Korona-aika on ollut monelle yrittäjälle henkisesti ja taloudellisesti raskasta. Yhteydenpito on ollut aktiivista yrittäjäjärjestössä ja tulee varmasti olemaan myös erityisavustajana. On tärkeä saada palautetta ja kehittämisideoita jatkossakin, Kokko jatkaa.

Pauli Reinikainen