24.9.2021 klo 11:55
Uutinen

Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtuma – Valtakunnalliset yrittäjäpäivät käynnistyi Jyväskylässä iloisissa tunnelmissa

Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen avasi tilaisuuden Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koiviston kanssa.

Viimeinkin. Viimeinkin on tullut hetki, kun pääsemme jälleen kohtaamaan toinen toisiamme ja samalla juhlistamaan kaikkea sitä hyvää mitä yrittäjyys sisällään pitää, Salminen iloitsi.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto toivotti yrittäjät tervetulleeksi Jyväskylään.

– Hyvät yrittäjät ja yrittäjien ystävät, lämpimästi tervetuloa Jyväskylään! Valtakunnalliset yrittäjäpäivät käynnistävät, niin sanotusti normaalin toiminnan jälleen Jyväskylän Paviljongissa. Hyvää kannattaa odottaa, hienoa että pääsemme vihdoinkin kohtaamaan.

Koivisto painotti avauksessaan yrityksien merkitystä kaupunkien menestymisessä.

– Ei ole menestyviä kaupunkeja ilman menestyviä yrityksiä, pidetään hyvää huolta yrityksistämme, Koivisto painotti.

Yrittäjät saapuivat sankoin joukoin paikalle

Valtakunnalliset yrittäjäpäivät keräsivät Paviljonkiin huikeat 1200 osallistujaa, joista keskisuomalaisia on noin 400.

Paikalle saapui myös Kyyjärveltä Korjaamo J.A. Uusisalon yrittäjä Jaakko Uusisalo.

– Odotan erityisesti Jarno Laasalan ja Mikko Kalliolan puheenvuoroja. Ohjelma on todella kattava, joten varmasti saan päivien aikana mukaani hienoja ajatuksia muidenkin puheenvuoroista. Kaikista eniten odotan tapaamisia ja kohtaamisia ihan tavallisten yrittäjien kanssa, ihmiset tekevät tilaisuuden! On myös erityisen hienoa, että presidentti kunnioittaa läsnäolollaan tilaisuutta, Uusisalo kertoo.

Salmien kehotti yrittäjiä nauttimaan päivien sisällöstä ja juhlistamaan lauantaina niin palkittavia valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajia, kuin kukin itseään siitä, että ovat työllään yhdessä rakentamassa tulevaisuuden Suomea.

– Nyt meillä on käsillä viikonloppu, jonka aikana me yrittäjät saamme hetkeksi unohtaa kiireen – tai kiireettömyyden – aiheuttaman ahdistuksen ja rakentaa yhteistyötä ja ystävyyksiä yrittäjäkollegoiden kesken. Yrittäjäpäiviin kiteytyy hienosti Suomen Yrittäjien – yrittäjien johtaman järjestön – keskeisin tarkoitus: tämä tapahtuma, jos mikä, on näyteikkuna suomalaiselle yrittäjyydelle, sisukkuudelle ja yrittäjien puolesta tehtävälle vaikuttamistyölle, Salminen painotti.

Relax!

Huippupuhujien seminaaripäivä huipentuu perjantaina Relax-iltabileisiin, jossa osallistujat jalkautetaan Paviljongista kaupungille. Yrittäjäpäivien lipun hintaan kuuluu ruokaa ja juomaa paikallisissa ravintoloissa.

– Tänä vuonna viemme osan tapahtumasta keskisuomalaisiin ravintoloihin, joissa on tarjolla upeita kattauksia perjantai-illan juhlijoille. Haluamme juhlia yrittäjyyttä paikallisissa yrityksissä vaikeiden aikojen jälkeen, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski kertoo.

Lauantain seminaaripäivän päätteeksi juhlistetaan yrittäjyyttä ja yrittäjiä. Illan Yrittäjägaalassa jaetaan arvostetut valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot ja yksinyrittäjäpalkinnot sekä julkistetaan Vuoden nuori yrittäjä.