7.2.2017 klo 15:10
Uutinen

Suomi sataa ja tuulee

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Hämeenlinnan Teatterin on tehnyt kantaesityksen.

Suomi sataa ja tuulee on uutta musiikkiteatteria, joka on ottanut aiheensa todellisuudesta. Näytelmä herättää pohtimaan suomalaisuutta, tulevaisuuttamme ja sitä mistä identiteettimme oikein on muodostunut.

Teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo ja näyttelijä Henna-Maija Alitalo ovat yhdessä kirjoittaneet näytelmän henkilökunnan mietteistä, maahanmuuttajien kotouttamista edistävien työpajojen antamista ajatuksista ja maailman tapahtumista yleensä. Nämä työpajat järjestettiin yhdessä Hämeenlinnan Taidemuseon kanssa.

Näytelmästä haluttiin tehdä musiikkinäytelmä, joten mukaan kutsuttiin sanoittajaksi Jarkko Martikainen, joka on tehnyt Hämeenlinnassa aiemmin Pojat näytelmän musiikin, säveltäjäksi Petri Tiainen, kapellimestariksi jo monesta Hämeenlinnan teatteriproduktiosta tunnettu Antti Paranko ja koreografiksi Ari Numminen. Numminen on myös kantanut päävastuun esityksen ohjauksesta. Kirsi-Kaisa SInisalo on esityksen toinen ohjaaja.

– Tällä juhlanäytelmällä ja sen luomis- sekä harjoitusprosessilla olemme aloittaneet Teatterimuseon kanssa Teatterin ABC -pilottihankkeen. Mukaan pilottiin lähteneet Hämeenlinnan alueen lukiot ja toisen asteen oppilaitokset ovat saaneet kattavan tehtäväpaketin näytelmään liittyen, seuranneet youtube-videoita, blogia, harjoituksia ja niiden kautta tutustuneet teatterin moniin eri ammatteihin, teatterilta kerrotaan.