5.4.2017 klo 15:10
Uutinen

Suoraa toimintaa yrittäjän tueksi ilman byrokratiaa

Suomen Yrityskummien aluetoimijoiden kevättapaaminen ja Suomen Yrityskummit ry:n kevätkokous pidettiin viime viikolla Hämeenlinnassa. Tapaaminen Aulangolla sisälsi työskentelyä, verkottumista ja keskusteluja.

Suomen Yrityskummien hallituksen puheenjohtaja Peter Schulmanin mielestä kevättapaaminen oli anniltaan onnistunut. Aluetoimijoiden agendalla oli viestinnän kehittäminen. Yrityskummit paneutuivat Aulangolla sosiaalisen median haltuunottoon ja verkkosivujen kehittämiseen.

– Koolla olleet aluekummit vievät viestikapulaa alueilleen. Viestinnän kärkenä on toimintamme esiin tuominen. Ongelmamme on, ettei meitä vielä tunneta riittävästi, Schulman toteaa.

Kanta-Hämeen aluekummina toimiva yrittäjä Kyösti Laitinen Hausjärveltä on samoilla linjoilla.

– Meillä on tunnettuusongelma, yrittäjät eivät tiedä, että meiltä on saatavissa ilmaiseksi arvokasta tukea yritystoimintaan, Laitinen sanoo.

Puheenjohtaja Schulman kertoo, että yrityskummit ovat kokeneita liikkeenjohdon ammattilaisia, jotka haluavat jakaa hiljaista tietoa ja johtajakokemustaan nuoremmilleen.

– Kummit ovat sparraajia ja keskustelukumppaneita. Tämä on vapaaehtoistyötä ja se ei maksa yrittäjälle mitään ja siitä on karsittu pois byrokratia ja muodollisuudet, hän muistuttaa.

Apua jo ennen ongelmia

Kyösti Laitinen huomauttaa, ettei yrittäjällä tarvitse olla ongelmia. Yrityskummin puoleen kannattaa kääntyä jo ennen niiden syntyä. Yrityskummit pystyvät auttamaan myös ideoiden kehittelyssä.

– Uusyrityskeskukset auttavat perustamisvaiheessa, yrityksen jo toimiessa yrityskummit voivat ottaa kopin.

Suomessa yrityskummeja on noin 1 200, heistä noin puolet toimivat aktiivisesti. Kanta-Hämeessä toimii 14 yrityskummia, lisääkin joukkoon sopisi. Kyösti Laitinen kehottaakin ottamaan yhteyttä, mikäli oma yritystoiminta on siinä vaiheessa, että kokenut yrittäjä voi irrottaa aikaa nuorempien auttamiseen.

– Kokeneempina yrittäjinä autamme nuorempia havaitsemaan oman tilanteensa. Tuomme yritykseen avuksi omaa liiketoimintaosaamistamme. Yrityskummeilla on eettiset periaatteet joiden mukaan he toimivat. Toiminta on luottamuksellista, Laitinen summaa.

Peter Schulman kertoo, että Suomen Yrityskummien toimintaa on hiljan arvioitu laatututkimuksella. Asiakkaista 85 prosenttia ilmaisivat olevansa erittäin tyytyväisiä saamaansa tukeen.

Yrityskummeihin saa yhteyden verkkosivujen kautta tai Kanta-Hämeessä ottamalla yhteyttä Hämeen Yrittäjien toimistolle, joka toimii maakunnassa Suomen Yrityskummien aluetoimistona.

Faktaa

  • Suomen Yrityskummit ry on kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja elinkeinoelämän vaikuttajista koostuva asiantuntijaverkosto.
  • Verkoston jäsen – yrityskummi – on sitoutunut antamaan käytännön koulimaa osaamistaan yrittäjän tai yrittäjäksi aikovan käyttöön ja toimimaan liiketoiminnan onnistumisen tukena.
  • Yrityskummitoiminta on maksutonta ja siitä on karsittu pois byrokratia ja turhat muodollisuudet.
  • Lisätietoa: www.yrityskummit.fi