16.1.2019 klo 16:43
Uutinen

Suositut infotilaisuudet yrittäjyyttä harkitseville siirtyivät Pirkanmaan Yrittäjien tiloihin

Uusyrityskeskus Ensimetri järjestää Minustako yrittäjä? -infoja kuukausittain

Minustako yrittäjä? -info on maksuton tilaisuus kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille. Infossa käydään läpi yrittäjyyden perusasioita yritysideasta alkaen. Vuoden 2019 ensimmäinen info järjestettiin keskiviikkona 16.11. ja jatkossa ne pidetään aina Pirkanmaan Yrittäjien tiloissa Kehräsaaressa.

– Infon tarkoituksena on paitsi kertoa monipuolisesti niistä asioista, joita yrittäjyyttä harkitsevan tulisi ottaa huomioon, myös avata Ensimetrin tarjoamia maksuttomia palveluita aloitteleville yrittäjille. Asiantuntijamme neuvovat laajasti esimerkiksi yrityksen perustamisessa, rahoituksessa, vakuutusasioissa sekä vaikkapa markkinoinnissa jokaisen yksilöllisen tarpeen mukaan, kertoo Anu Lehtola Ensimetristä.

Yritys kannattaa perustaa harkiten

Ensimetriin päätyy vuosittain noin 1500 asiakasta eli yrityksen perustamista harkitsevaa henkilöä. Näistä yrityksen päätyy perustamaan noin puolet.

– Meidän tavoitteemme ei todellakaan ole kannustaa kaikkia asiakkaitamme yrityksen perustamiseen, vaan meidän ydintehtävämme neuvonnan lisäksi on yhdessä asiakkaan kanssa selvittää sellaiset asiat, joita yritystoiminnassa täytyy ottaa huomioon, jotta siitä voi tulla kannattavaa. Merkittävää on, että kauttamme perustetuista yrityksistä viiden vuoden iän saavuttaa 80 %, kun valtakunnallinen keskiarvo on 50 %. Toisin sanoen, mikäli Ensimetrissä näytetään yritysidealle vihreää valoa, on sillä melko hyvät mahdollisuudet menestyä, Juha Tanner Ensimetristä sanoo.

Ensimetrillä on palveluita myös jo toimiville yrityksille

Moni yritystaipaleensa Ensimetristä aloittanut ehkä luulee, että sen palvelut ovat vain aloittaville yrittäjille.

– Tämä ei pidä lainkaan paikkaansa! Järjestämme asiantuntijaverkostomme avulla säännöllisesti koulutuksia eri aiheista. Nyt keväällä Ensimetri Business Clubin aiheita ovat muun muassa verotus, sopimusasiat sekä palkkaus. Pyrimme pitämään koulutukset kohtuuhintaisina, osa on jopa maksuttomia, Lehtola vinkkaa.