11.6.2018 klo 09:49
Uutinen

Supercellin perustaja sijoitti älypuutarhoja kehittävään suomalaisyhtiöön

Sisäpuutarhaa luonnehditaan maailmanlaajuisesti nopeasti kasvavaksi trendiksi.

Älypuutarhoja kehittävä Plantui Oy keräsi kahdella erillisellä osakeannilla runsaat 923 000 euroa. Osa rahoituksesta tulee puolen miljoonan euron pankkilainasta, joten koko rahoituspaketin summa ylittää 1,4 miljoonaa euroa.

– Kotipuutarha- ja food tech -kategoria kasvaa tällä hetkellä huimasti maailmanlaajuisesti, kertoo Plantuin toimitusjohtaja René Österman.

– Rahoituskierroksen tuotot suunnataan myyntiin ja markkinointiin, erityisesti panostamme digitaaliseen markkinointiin ja verkkokauppaan. Lisäksi jatkamme ammattikäyttäjille suunnatun vertikaalipuutarhakonseptin jatkotutkimusta ja -kehitystä.

Mukana rahoituspaketissa on yhtiön aiemmat osakkaat ja yksityisiä sijoittajia, kuten muun muassa toinen Supercellin perustajista Mikko Kodisoja.

– Sisäpuutarha on maailmanlaajuisesti nopeasti kasvava trendi. Olen vaikuttunut Plantuin toiminnallisuudesta ja laadusta. Tuoreiden yrttien ja salaattien kasvattaminen tukee myös paikallista, luonnonmukaista elintarviketuotantoa, mikä on hyvässä sopusoinnussa kestävän investointifilosofiamme kanssa, kertoo Kodisoja sijoituspäätöksestään.

Plantui Oy on allekirjoittanut OEM-sopimuksen kansainvälisen kumppanin kanssa, joka on yksi maailman johtavista kodinkonevalmistajista.

– Vuosi sitten asetimme tavoitteeksi globaalin liiketoimintakumppanin löytämisen, jotta pystymme kasvattamaan jakelua, myyntiä ja markkinointia. Sinnikkyytemme palkittiin, ja olemme löytäneet Plantuille kumppanin, parhaan mahdollisen sellaisen, kertoo Plantuin hallituksen puheenjohtaja Timo Ketonen.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Plantui Oy