11.7.2017 klo 09:05
Uutinen

Surullisenkuuluisa Samsung Galaxy Note tulee jälleen: Uutta massiivista mallia odotetaan elokuussa

Samsungilta odotetaan uutta Galaxy Note -puhelinta elokuussa. Kyseessä on seuraaja Galaxy Note 7:lle, joka jouduttiin vetämään markkinoilta akkujen kuumenemisesta aiheutuneiden ongelmien takia.

Julkaisuajankohta on tarkkaan harkittu, sillä Apple esittelee uuden iPhone 8:n arviolta syyskuussa. Uusin Galaxy Note on Samsungin mallistossa edistynein lippulaivapuhelin.

Kyseessä on tärkeä lanseeraus varsinkin kun ottaa huomioon edellisen mallin Galaxy Note 7:n (kuvassa) ongelmat maailmanmarkkinoilla. Note-malliston erikoisuutena on puhelimen mukana toimitettava stylus-kynä, jonka avulla käyttäjä voi piirtää ja kirjoittaa muistiinpanoja.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan puhelimessa on nykytrendin mukaisesti kaksoiskamera sekä isokokoinen, peräti 6,3 tuuman näyttö.

Aikaisemmin julkisuudessa on otaksuttu, että Samsung panostaa etenkin puhelimen kameraan ja yrittää näin erottua kilpailussa iPhonea vastaan.

Vahvistamattomien tietojen mukaan Galaxy Note 8:n kamerassa on peräti 3-kertainen optinen zoom sekä optinen kuvanvakaaja molemmissa takakameran linsseissä. Kameralla voisi kuvata sekä 12 megapikselin laajakulmakuvia että 13 megapikselin otoksia teleobjektiivilla.

Odotettavissa on, että uusi Galaxy Note on yksi Samsungin tähän mennessä kalleimpia älypuhelimia. Tarkemmat tiedot selviävät näillä näkymin ensi kuun aikana.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi