4.4.2024 klo 12:44
Uutinen

Tagomo Digital Varsinais-Suomen Yrittäjien neuvontakumppaniksi– ”Meillä on aito halu auttaa yrityksiä menestymään ja saavuttamaan tavoitteet”

Varsinais-Suomen Yrittäjät tarjoaa yrittäjäjärjestön monipuolisimman alueellisen neuvontapalvelun, joka kattaa neuvot, sparrauksen ja vinkit yrityksen ensiaskeleista yrityskauppaan. Palvelu on kaikille alueen jäsenyrittäjille maksuton.

Moni yritys kamppailee parhaillaan kannattavuuden ja pienien myyntituloksien kanssa. Toimintaympäristössä on nyt monia epävarmuuksia, eikä isompia investointeja tai riskejä uskalleta entiseen tapaan ottaa. Samaan aikaan useimmat yrittäjät tiedostavat markkinointipanostusten tärkeyden, jotta ostokykyiset- ja haluiset asiakkaat pystytään tavoittamaan. Jos kukkaron nyörit ovat tiukoilla tai oma markkinointiosaaminen ruosteessa, onko pienyrittäjällä mitään tehtävissä?

Vastaus on kyllä. Kaiken kokoisten yritysten markkinointihaasteita ratkoo Varsinais-Suomen Yrittäjien tuore neuvontakumppani Tagomo Digital. Kyseessä on mainostoimisto, jonka missio on muuttaa yrittäjän elämää parhaiksi todettujen digimarkkinoinnin ratkaisujen avulla. Tagomo Digital on Petri Elovaaran ja Mikko Lehtisen vuonna 2018 perustama yritys, jossa työskentelee tällä hetkellä 51 digimarkkinoinnin ammattilaista.

– Tekemisemme pohjautuu vahvasti dataan, jonka avulla poistetaan oletukset ja pystytään tuottamaan merkittävää lisäarvoa asiakkaan bisnekseen, toteaa Tagomon markkinointijohtajana ja osakkaana toimiva Emma Lehtisaari

Erityisesti digimarkkinointiin keskittynyt mainostoimisto Tagomo Digital haluaa tehdä markkinoinnista yrittäjille ymmärrettävämpää. Lehtisaaren mukaan Tagomo on onnistunut asiakkaiden kanssa tehtävissä yhteistöissä opettamaan myös yrittäjää itseään aiheen saralla. 

– Yhteistyön jälkeen yrittäjät ovat kertoneet osaavansa käyttää paremmin erilaisia mainosalustoja. He myös ymmärtävät enemmän erilaisista kampanjamuodoista, mainonnan mittaamisesta sekä ylipäänsä markkinoinnin merkityksestä.

Tagomon ydinosaamiseen kuuluvat yritysten kotisivut, Google-mainonta, eri somealustat, sisällöntuotanto sekä chatbotit. Koska yritykseltä löytyy monipuolista osaamista eri teemoista, neuvontapalvelun käyttäjät voivat kysyä tarvittaessa myös teknisiä kysymyksiä esimerkiksi Facebook-mainontaan liittyen. 

Tagomon tavoitteena on tarjota neuvontapalvelun kautta Yrittäjien jäsenille monipuolista ja kattavaa apua. 

– Mielellämme sovimme kaikkien yhteyttä ottaneiden yrittäjien kanssa tapaamisen joko kasvotusten tai verkkotapaamisen muodossa. Näin pystymme parhaiten kartoittamaan yrittäjän tilanteen ja tavoitteet sekä antamaan parhaat ratkaisut tavoitteiden toteuttamiseksi, Lehtisaari kuvailee. 

Yhteiset arvot Yrittäjien kanssa

Neuvontakumppanuuteen Tagomo Digital lähti mukaan ilolla.

– Koemme, että voimme aidosti auttaa hyvinkin erilaisia yrityksiä riippumatta niiden sijainnista, toimialasta tai kokoluokasta. Kaipaa yritys sitten apua liikevaihdon tai kannattavuuden kasvattamiseen, tunnettavuuden lisäämiseen, rekrytointiin tai digitaalisen asiakaskokemuksen parantamiseen, olemme mielellämme apuna. 

Varsinais-Suomen Yrittäjien neuvontakumppaniksi voi hakeutua mikä tahansa jäsenyritys. Yhteistyön edellytyksenä ovat muun muassa jäsenyrittäjien keskuudesta noussut tarve sekä ennen kaikkea yhdessä jaetut arvot sekä periaatteet jäsenien palvelemiselle. 

Tagomo Digitalissa jaetaan yrittäjäjärjestön kanssa samat arvot, joten yhteistyön tekeminen on hyvällä pohjalla. 

– Yrittäjien arvot näkyvät vahvasti myös omassa toiminnassamme: menestyminen vaatii rohkeita päätöksiä ja uskallusta kokeilla uutta. Pyrimme olemaan kaikessa kanssakäymisessä luottamuksen arvoisia: läpinäkyvyys on meille tärkeää, jotta asiakas tietää tarkalleen mistä maksaa, ja meillä asiakas saa aina oman luotettavan ammattilaisten tiimin käyttöönsä.

Mitä vuosi 2024 tuo tullessaan?

Tekoäly ja sen tuomat mahdollisuudet ovat tulleet jäädäkseen, mutta muitakin markkinoinnin trendejä on pinnalla. 

– Tekoälyn tehokkaamman hyödyntämisen lisäksi myös videosisällöt mainonnassa, chatbotit, evästeiden poistuminen ja datan entistä tehokkaampi käyttö sekä sosiaalisen median käyttäytymismallit ovat trendejä, jotka aallonharjalla kulkevat yritykset huomioivat myös omassa markkinoinnissaan. Koko markkinoinnin pelikenttä muuttuu kiihtyvää tahtia taustalta löytyvien, jatkuvasti kehittyvien teknologioiden myötä.

Tarvitsee yritys sitten apua perusasioissa tai parhaat vinkit trendien huomioimiseen, on Tagomo Digital varsinaissuomalaisten jäsenyrittäjien tukena. Ensimmäisen markkinoinnin ja myynnin koulutus järjestetään Tagomon kanssa keskiviikkona 17.4. klo 8.00. Ilmoittautuminen tilaisuuteen on nyt avoinna. 

– Koulutuksen teemana on asiakkaan ostopolku. Aamun aikana yrittäjät pääsevät tarkastelemaan, millaisen polun asiakkaat tällä hetkellä kulkevat ja miten markkinoinnilla saadaan oma yritys menestyksen tielle.

Inkeri Sundberg