24.4.2017 klo 13:10
Uutinen

Tällä kannettavalla teet muut kateellisiksi palaverissa

Jos rahat eivät vielä riitä Porschen urheiluautoon, unelmoinnin voi aloittaa ostamalla Porsche-kannettavan.

Porschen emoyhtiön omistuksessa oleva Porsche Design Group on erikoistunut kauniisti muotoiltuihin ja kalliisiin tuotteisiin. Porsche Design -leimaa kantavia tuotteita on esitelty muun muassa kelloihin, kuulokkeisiin ja juoksukenkiin ja nyt ensimmäistä kertaa myös kannettaviin tietokoneisiin.

Huhtikuun lopussa Suomessa myyntiin tuleva Porsche Design Book One on yhtiön aluevaltaus niin sanotuissa hybridikannettavissa. Laite näyttää kannettavalta mutta sen näytön voi irrottaa tabletiksi ja kiinnitettynä näytön voi taittaa täydet 360 astetta.

Kuten muutkaan Porsche Design -tuotteet, Book One ei ole mattimeikäläisen ostoslistalla ensimmäisenä. Saksassa sen hinta on 2795 euroa. Kyseisellä rahamäärällä saisi kaksi laadukasta kannettavaa. Suomessa hinta asettuu suunnilleen samalle tasolle.

Porschen tapauksessa rahalla saa erittäin näyttävän laitteen, joka tekee takuuvarmasti ainakin osan kollegoista kateellisiksi. Laitteen pahin kilpailija on Microsoftin Surface Book.

Muotoilussa huomio kiinnittyy ohuuteen. Book One on 15,9 millimetriä paksu ja yksi markkinoiden ohuimmista hybridilaitteista.

Viittauksia automaailmaan

Porsche Design -tuotteissa on aina viittauksia kuuluisan urheiluautovalmistajan nelipyöräisiin, niin tässäkin tapauksessa. Book Onen näytön sivuilla on jäähdyttimen säleikköä mukailevat tuuletinaukot.

Autoteema jatkuu näytön 360:n asteen kääntömekanismissa, joiden materiaalina on luonnollisesti ruostumaton teräs. Porsche Design Group on luonut oman mekanismin, jonka ansiosta jokainen sarana ujuttautuu tiiviisti toisensa ympärille. Yhtä laadukkaan oloista saranarakennetta ei ole vielä esitelty kilpailijoiden tuotteissa.

Book Onen kanssa toimitetaan kosketuskynä, joka noudattaa laitteen kanssa samaa Porsche Design -muotokieltä. Kynä pysyy laitteen oikeassa reunassa kiinni magneetin avulla.

Book One toimii Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmällä. Keskusmuistia on 16 gigatavua ja kovalevytilaa puoli teratavua. Valmistaja lupaa laitteelle yhdellä latauksella enintään 14 tunnin käyttöajan. Lataukseen kuluu aikaa kaksi tuntia.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi