17.6.2019 klo 17:35
Uutinen

”Talouspolitiikan viritys on tässä suhdannetilanteessa liian löysä”

Varsinais-Suomen kansanedustajat tapasivat nimikkoyrittäjiä ma 17.6.

Varsinaissuomalaiset kansanedustajat tapasivat maanantaina Varsinais-Suomen Yrittäjien ja Varsinais-Suomen liiton tilaisuudessa nimikkoyrittäjäparinsa ja tutustuivat aluejärjestön toimintaan ja tavoitteisiin.

Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen kommentoi tilaisuudessa maan tuoreen hallituksen ohjelmaa.

– Järjestönä meillä oli vaalien jälkeen paljon pelkoja, jotka johtuivat aggressiivisista vaalipuheista. Ohjelma on kuitenkin yrittäjäjärjestön näkökulmasta pelättyä parempi. Pahimmat pulmat ohjelmassa ovat, että talouspolitiikan viritys on tässä suhdannetilanteessa liian löysä eikä aidosti vaikuttavia työllisyystoimia ole riittävästi, Kuismanen toteaa.

Suomen Yrittäjät on Kuismasen mukaan valmis järjestöjen työllisyystalkoisiin.

– Kärjessä tavoitelistallamme ovat laissa olevien sopimisen kieltojen poistaminen yleissitovan kentän yrityksiltä, ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastaminen ja lyhentäminen sekä sosiaaliturvan uudistaminen niin, että työn vastaanottaminen on aina kannattavaa, hän sanoo.

Varsinais-Suomen Yrittäjät painottaa maakunnan kansanedustajille Tunnin juna -hankkeen edistämisen merkitystä.

– Varsinais-Suomi on koko maan yhteinen talouskasvun veturi, joka kuitenkin kärsii muun muassa osaajapulasta. Päättäjien on syytä tukea tätä maakuntamme positiivista rakennemuutosta, Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen sanoo.

Hakkaraisen mukaan myös diplomi-insinöörikoulutuksen lisääminen Turun yliopistolle on maakunnan yhteisen edunvalvonnan kannalta keskeinen tavoite. Lisäksi EU:n alkava uusi ohjelmakausi tarkoittaa aluekehitysrahojen jakamisperusteista neuvottelua.

– Aluekehitysrahoilla tulisi tukea kehittyviä alueita sen sijaan, että varat ohjataan kuihtuville alueille, Hakkarainen sanoo.

Kansanedustajat tapasivat tilaisuudessa myös heille nimetyt nimikkoyrittäjät. Nimikkoyrittäjä auttaa, kun kansanedustaja tarvitsee tietoa yrittäjyydestä ja päätösten vaikutuksesta yrittäjien toimintaan. Tilaisuudessa keskusteltiin muun muassa oppisopimuskoulutuksen toimivuudesta.

Varsinais-Suomen Yrittäjät järjestää yhteistyössä Varsinais-Suomen liiton kanssa maakunnan kansanedustajaryhmälle tapaamisia ja yritysvierailuja kaksi kertaa vuodessa. Seuraava tapaaminen järjestetään syksyllä.