8.2.2019 klo 15:14
Uutinen

Tämä siivousfirma on Suomen paras työpaikka!

Hyvä työpaikka on pitkälti vain yhdessä tekemistä ja kaikkien mielipiteen huomioonottamista aidosti, sanoo Suomen parhaaksi työpaikaksi valitun siivousyrityksen toimitusjohtaja Saana Tyni.

Koti Puhtaaksi Oy voitti suomalaisten pienten yritysten sarjan Great Place to Work -listauksessa. Keskisuurten sarjan paras on digitaalinen insinööritoimisto Nitor ja suurten yritysten sarjan voitti DNA.

– Perustimme perheyrityksemme vuonna 2011 ja nyt Tynin sisaruksia työskentelee meillä jo viisi, kertoo aviopari Saana Tyni ja Henri Haho. Toimitusjohtaja Saana tekee edelleen myös siistijän hommia kuten myös markkinointipäällikkö Henri.

Hyvässä työpaikassa tarvitaan Saana Tynin mukaan yhdessä tekemisen ja kaikkien mielipiteen huomioonottamisen lisäksi tietyn kaavan jatkuvaa toistamista:

– 1. mittaa, 2. kehitä, 3. toteuta, 4. palaa kohtaan yksi”, toimitusjohtaja Saana Tyni avaa Koti Puhtaaksi Oy:n menestyksen taustoja.

Koti Puhtaaksi Oy jätti taakseen trendikkäät digitoimistot ja ICT-firmat.

– Siivousalan arvostus on selvästi parantunut viime vuosina ja moni alan työnantaja on alkanut panostamaan entistä suuremmin työtekijöiden viihtyvyyteen. Se maksaa aina itsensä takaisin, kun sen oikein tekee, Tyni ja Haho toteavat. (HUOM! Juttu jatkuu kuvan alapuolella)

Voimakasta kasvua

Kotisiivoukseen erikoistunut yritys kasvaa voimakkaasti. Sillä on tällä hetkellä jo noin 65 työntekijää ja siivousfirma toimii pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla.

– Ollaan kasvettu tulorahoituksella ja kasvu oli viime vuonna 65%. Tänä vuonna avataan uudet toimipisteet Turkuun ja Ouluun, Saana Tyni ja Henri Haho kertovat.

Koti Puhtaaksi Oy:llä on perustaja-avioparin lisäksi tällä hetkellä myös 11 muutakin omistajaa, jotka kaikki työskentelevät yrityksessä täysipäiväisesti.

– Meillä jokainen työntekijä saa ostaa osakkeita ja jo 100 eurolla pääsee mukaan, Saana Tyni ja Henri Haho kuvailevat.

Kaikilla on samaa sarjaa olevat osakkeet sekä samat oikeudet ja velvollisuudet. (Juttu jatkuu kuvan alapuolella)

Gaalassa firman väreissä

Suomen parhaat työpaikat palkittiin torstai-iltana gaalajuhlassa Helsingissä. Koti Puhtaaksi Oy:n joukkue edusti yrityksen brändivärin mukaisissa oransseissa juhlapuvuissa.

– Meitä oli Gaalassa 13 henkilöä. Kaikki tämän hetken omistajat ja loput paikat arvottiin henkilöstön kesken.

– Juhlimme voittoa riehakkaasti suihkepullot käsissä. Juontajana ollut Duutsonien HP:kin sai samalla naamapesun, Saana Tyni ja Henri Haho kertovat.

– Ilta oli ihana ja voitto kruunasi sen hienosti, yrittäjäaviopari iloitsee.

Palkintoja on perheeseen tullut viime päivinä muutenkin: Saana Tyni on valittu myös puhtausalan yritysten vuoden parhaaksi esimieheksi. Valinnastaan saamansa palkintorahat, 1000 euroa, Saana Tyni lahjoitti säätiönsä kautta siivousalan opiskelijoille.

Great Place to Work® on listannut Suomen parhaat työpaikat jo 17 kertaa. Tutkimus tehdään lähes 60 maassa. Suomessa tutkittiin 150 yritystä. Nämä työllistävät yhteensä noin 45 000 työntekijää.

2/3 pisteistä tulee suoraan työntekijöiden kokemuksesta, 1/3 pisteistä muodostuu yrityksen johtamiskäytännöistä tehtävästä asiantuntija-arvioinnista.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi

Suomen parhaat työpaikat 2019

Pienet organisaatiot (20–49 työntekijää)

1. Koti Puhtaaksi Oy

2. Alfame

3. Anders

4. Fraktio

5. Cubiq

6. Zure

7. Geniem

8. Duunitori

9. EMU Growth Partners

10. ONE Mars Finland

11. Visual Components Oy

12. HUONE

13. FixTeam Oy

Keskisuurten sarja (50–499 työntekijää)

1. Nitor

2. Heltti

3. Nordea Henkivakuutus

4. Newsec

5. Paytrail

6. Smartly.io

7. AbbVie

8. Mandatum Life

9. Tuxera

10. Lejos

11. Greenled

12. RD Velho

13. Etelä-Savon Työterveys Oy

14. Wunder

15. Exove

16. MagiCAD Group

17. Suomen Tilaajavastuu Oy

18. Svea Ekonomi

19. Yleinen työttömyyskassa YTK

20. Hilti (Suomi) Oy

21. Suomen Punainen Risti, Veripalvelu

22. Framery

23. Resurs Bank Finland

24. Talent Vectia

25. NHK Group

26. Softability

27. Attido

28. Pohjolan Voima

29. Efecte

30. Insaco Oy

Suuret organisaatiot (500+ työntekijää)

1. DNA

2. Elisa Oyj

3. Visma

4. Musti ja Mirri

5. PwC

6. Linnanmäen Huvipuisto

7. Talenom Oyj