14.8.2017 klo 10:14
Uutinen

Tämä tiedetään tulevasta iPhone 8:sta: Näyttölukko auki kasvontunnistuksella, ristiriitainen lasinen rakenne

Apple esittelee syksyn aikana uuden iPhonen, jossa ei ole enää sormenjälkitunnistusta.

Touch ID -sormenjälkitunnistuksen sijaan Apple käyttää uutuuspuhelimessaan kasvontunnistusta. Aikaisemmin muun muassa Samsungin puhelimista tutun kasvontunnistuksen kaltainen ominaisuus tunnistaa käyttäjän naamataulun ja avaa näyttölukituksen kun järjestelmä tunnistaa oikeat kasvot. Vastaavan kaltainen tunnistusmenetelmä on ollut käytössä myös Microsoftin mobiililaitteissa.

Applen tekniikka perustuu 3D-antureihin. Infrapunavalojen avulla tunnistuksen pitäisi toimia myös hämärässä. Uutta on se, että Applen käyttämän teknologian pitäisi vahvistamattomien tietojen mukaan tunnistaa käyttäjä myös silloin, kun puhelin on pöydällä ja käyttäjä lähestyy laitetta. Kasvojen ei siis tarvitsisi olla suoraan sensorien edessä.

Sormenjälkitunnistukseen verrattuna kasvontunnistuksen kerrotaan olevan nopeampi ja turvallisempi. Teknologiaa käytetään jatkossa paitsi näyttölukituksen avaamiseen, myös mobiilimaksujen vahvistamiseen.

IPhone 8:n näyttö uudistunee merkittävästi kun näyttöpaneeli vaihtuu oled-teknologiaan. Oled mahdollistaa ohuemmat näytöt ja paremman kontrastin.

Ulkoisesti uutta on paluu lasiseen takakuoreen, josta osalla käyttäjistä on huonoja muistoja. Aikaisemmissa malleissa käytetty lasinen rakenne nimittäin rikkoutui varsin helposti.

Pitkään kaivattu langaton lataus on tulossa uuteen iPhoneen. Apple esittelee suurella todennäköisyydellä oman langattoman latausalustansa, jota myydään erikseen. Tämän lisäksi puhelin tukee pikalatausta, mikä on jo tuttu ominaisuus monen kilpailevan valmistajan puhelimissa.

Kuvassa renderöity näkemys iPhone 8:sta, jonka on kerrottu perustuvan oikeaan tuotteeseen.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi