28.6.2018 klo 11:06
Uutinen

Tamperelaisnuorukaisten kehittämällä sovelluksella lupaava alku: Kuukauden käytössä, tuhat käyttäjää

Kotiapua tarjoava Vazan-sovellus on osoittautunut suosituksi Tampereella.

Aamulehti kertoo 22-vuotiaista tamperelaisista Matias Järvisestä ja Ville Turusesta, jotka ovat onnistuneet houkuttelemaan tuhat rekisteröitynyttä käyttäjää kehittämälleen Vazan-mobiilisovellukselle. Sovellus on ollut ladattavana vasta kuukauden.

Sovelluksen ideana on tarjota kanava arkiavun pyytämiselle ja tarjoamiselle. Sovelluksen avulla voi etsiä tekijää esimerkiksi ikkunoiden pesulle ja koiran ulkoiluttamiseen. Korvauksen saa määritellä itse.

Yleinen korvaus esimerkiksi siivousavusta on 5-15 euron välillä.

Vazan Oy:n toimitusjohtaja Järvinen kertoo Aamulehden haastattelussa, että on käyttänyt sovellusta itsekin muun muassa pyöränsä kunnostamiseen. Yhtiökumppani, hallituksen puheenjohtaja Turunen on ostanut apua leivontaan ja siivoukseen.

Kuten moni muukin liikeidea, Vazanin tarina lähti käytännön ongelmasta.

– Eineksiin kyllästyneinä ajattelimme, että lähistöltä varmasti löytyisi joku, joka voisi valmistaa meille kotiruokaa pientä korvausta vastaan, Ville Turunen kertoo Aamulehdelle.

Nuoret miehet toivovat, että sovellus kannustaisi suomalaisia tutustumaan naapureihinsa.

Vazanista on nyt käytössä ilmainen kokeiluversio, jonka voi ladata App Storesta tai Google Play Storesta. Tulossa on ainakin osittain maksullinen versio. Tällä hetkellä sovellus on käytössä pääsääntöisesti Tampereen alueella.

Kuva: Vazan Oy

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi