21.1.2017 klo 18:22
Uutinen

Tarja​ ja Pekka Veisto palkittiin Lapin Yrittäjäjuhlassa Vuoden 2016 Yrittäjinä

Matkailupalveluyrityksen Särkijärven Majat​ Oy:n yrittäjäpariskunta Tarja​ ja Pekka Veisto on palkittu Lapin Yrittäjäjuhlassa Vuoden 2016 Yrittäjinä. Palkinnon perusteluina mainitaan ansiokkaan yritystoiminnan lisäksi mm. yrityksen johdonmukainen ja määrätietoinen kehittäminen, maltillisen kasvun myötä syntyneitten työpaikkojen merkitys pienelle kylälle, kansainvälisyys, palkittavien yrittäjien aktiivisuus myös yhteisten asioiden edistämisessä. Perusteluissa painotetaan, että Lappi tarvitsee myös näitä kasvuun tähtääviä pienempiä yrityksiä.

Särkijärven majat on toiminut yksitoista vuotta Tarjan ja Pekan omistuksessa, aiemmin toimijana oli Tarjan vanhemmat. Tarjan ja Pekan ohjaksissa yritys on kasvanut usealla uudella nykyaikaisella mökillä sekä he ovat myös rakentaneet uuden ravintolan asiakkaitaan varten. Asiakaskunta koostuu niin kotimaisista kuin ulkomaisista matkailijoista, osa asiakassuhteista on kestänyt vuosikymmeniä.

Se mikä tekee yrittäjäpariskunnasta esimerkillisen, on heidän osallisuutensa alueen kehittämiseen yrittäjinä toimimisen lisäksi. Tarja on toiminut vuosien ajan myös yrittäjäyhdistyksen aktiivijäsenenä sekä puheenjohtajana. Tällä hetkellä Tarja toimii Muonion Matkailu ry:n sihteerinä sekä Leader Tunturi-Lappi ry:n Muonion yrittäjäedustajana. Yrityksellä on myös kasvutavoitteita tuleville vuosille, ja he toimivat aktiivisesti erilaisissa kehityshankkeissa. Pekka työskentelee tällä hetkellä kaivosteollisuuden parissa, mutta on vahvasti mukana yritystoiminnan hallinnollisessa ja teknisessä puolessa. Pekka toimii myös Muonion alueen reitistöjen kunnossapidosta huolehtivan Muonion Paanat ry:n pitkäaikaisena puheenjohtajana. Pekka on ollut mukana pitkään myös Muonion kunnanhallituksessa sekä valtuustossa luottamushenkilönä.