13.3.2017 klo 12:37
Uutinen

Tarjoa kesätyöpaikka Juhani Ahon koulun päättävälle

Terveiset Juhani Ahon koululta: Tarjoa kesätyöpaikkaa yrityksestäsi Juhani Ahon koulun päättäville oppilaille.

Alkukevään tervehdys Juhani Ahon koululta,

näin Suomi100-juhlavuonna lähtekää mukaan kannustamaan paikallisia innokkaita tulevia Suomen rakentajia tarjoamalla peruskoulumme päättävälle 9-luokkalaiselle kesätyöpaikka.

Viime kesänä yhdeksän 9.-luokan päättänyttä sai stipendinä kesätyöpaikan neljältä työnantajalta. Palaute on ollut kaikista valituista hyvin myönteinen ja nämä työpaikat ovat ilmoittautuneet tai ilmoittautumassa uudelleen mukaan (Normet, Metallityö Vainio, Koljonvirran kartano, Ylä-Savon SOTE, uutena Toolfac on ilmoittautunut mukaan yhdellä työpaikalla). Päättöluokkalaiset ovat oikeutettuja kaupungin työnantajalle myöntämään kesätyötukeen.

Etuna yritykselle on ajansäästö ja myönteinen julkisuuskuva kotiseudulla. Koulu vastaanottaa ja selvittelee hakemukset. Tehokkaampaa ja vaikuttavampaa markkinointia ja hyvää julkisuuskuvaa ei taida muuten saada kuin että tällainen hyvä viesti tulee omien nuorten kautta. Tiedot haettavista stipendityöpaikoista menevät myös wilma-järjestelmän kautta vanhemmille. Rehtori toi esille esätyöpaikkastipendit viime keväänä myös kevätjuhlapuheessaan.

Koulumme etuna on kannustaa tällä tavoin oppilaitamme yritteliäisyyteen, hyvään käyttäytymiseen ja työnhakutaitojen hankkimiseen.

Päättöluokkalaisellemme hyötyvät mahdollisuudella saada arvokas kesätyöpaikka, kokemusta työstä/työn hakemisesta ja työtodistus.

Näin stipendinä kesätyöpaikka toimii:

Ilmoittakaa 9.luokkalaiselle tarjottava työpaikka, yksi tai useampia, minulle tellervo.suhonen@iisalmi.fi viimeistään ke 22.3. Työaika mielellään 1kk (tai 2vk- 3 vk) ja päivämäärät, milloin haluatte kesätyöntekijän. Voitte halutessanne laittaa kriteereitä, millaista hakijaa toivotte. Koulu asettaa myös omat perusteensa: säällinen käytös, ottaa huomioon koulutoverit ja koulun aikuiset, antaa arvoa mahdollisuudelle käydä koulua ja oppia tietoja / taitoja, on yrittäväinen.

Teen listan haettavista kesätyöpaikosta perusteineen ja informoin 9.-luokkalaiset ja myös kotiin wilma-järjestelmän kautta.

Hakuaikaa on oppilailla 10.4. asti, hakemukset tulevat opolle.

Oppilaita opettavat opettajat yhdessä (haluttaessa työnantajan kanssa) päättävät hakemusten ja kriteereiden perusteella ketkä kolme hakijaa pääsevät työhaastatteluun yritykseen.

Työpaikoille ilmoitus haastatteluun valituista.

Yritys / työpaikka sopii haastatteluajan ja valitsee hakemuksen ja haastattelun perusteella kesätyöpaikkaan kenet haluaa.

Ystävällisesti, kesätyöpaikkoja päättöluokkalaisillemme toivoen,

Tellervo Suhonen
oppilaanohjaaja
kehittämisalueena työelämäyhteydet