8.1.2018 klo 09:45
Uutinen

Tarkistitko jo tietokoneesi suojauksen – nyt varoitti Applekin uusista hyökkäyksistä

Hyökkäykset hyödyntävät prosessorien haavoittuvuuksia vaikuttaen lähes kaikkiin tietokoneisiin, puhelimiin ja palvelimiin.

Meltdowniksi ja Spectreksi kutsutuissa hyökkäyksissä voidaan ohittaa laitteistojen prosessoreiden muistinsuojauksia. Haavoittuvuuksia löytyy lähes kaikista moderneista tietokoneprosessoreista, joten ne vaikuttavat miltei kaikkiin laitteisiin PC-koneista puhelimiin ja palvelimiin.

Viimeisimpiin varoittajiin kuuluu Apple, joka tiedotti uhkatekijöistä perjantaina. Yhtiön mukaan Meltdown ja Spectre koskettavat myös Apple-käyttäjiä, mutta hyökkäyksistä ole vielä raportoitu. Apple on myös jo tehnyt suojauspäivityksiä.

Viestintäviraston mukaan peruskäyttäjän tiedot eivät ole suuressa vaarassa. Riskit kuitenkin kasvavat esimerkiksi pilvipalveluissa, joissa saman prosessorin alaisuudessa voi olla huomattava määrä toisistaan erotettuja käyttäjiä. Meltdown ja Spectre voivat kiertää näitä eristyksiä tietyissä tapauksissa.

Viestintävirasto muistuttaa, että haavoittuvuuksilta voi suojautua pitämällä käyttöjärjestelmät ja ohjelmistot ajan tasalla. Ohjelmisto- ja laitevalmistajat huolehtivat haavoittuvuuksien korjaustoimenpiteistä.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Pixhill