28.2.2018 klo 13:24
Uutinen

Tarvitsetko kestävää ja katu-uskottavaa puhelinta? Tässä on sellainen

Luksusmaasturi Land Roverin nimeä kantava älypuhelin on tarkoitettu ulkoilmaihmisille.

Barcelonan mobiilimessuilla on esitelty puhelin, joka kestää hieman rajumpaakin käyttöä. Land Rover Explorerin kohderyhmää ovat paljon luonnossa liikkuvat ja työmaalla kestävämpää mobiililaitetta tarvitsevat.

Puhelimen valmistaja Bullitt on voinut huoletta nimetä laitteen perinteikkään brittiläisen maasturimerkin mukaan, sillä laite valmistetaan Britanniassa.

Exploreriin on haettu landrovermaisata vaikutelmaa laitteen alaosan kaiutinritilällä ja takakuoren yksityiskohdilla.

Explorer on tehty seikkailijalle, mistä kertoo myös isokokoinen akku. 4000 milliampeeritunnin virtalähteestä riittää potkua tavallisesta pidempään käyttöön. Valmistaja on testannut puhelimen akun toimivuuden muun muassa Alpeilla.

Erilaisia varustepaketteja

Land Rover Explorer on selvästi tehty ulkokäyttöön. Käyttöliittymästä pääsee erilliseen säävalikkoon, joka kertoo tavallista yksityiskohtaisempaa tietoa säätilan kehityksestä laitteeseen sisäänrakennetun barometrin avulla. Hätätilanteita varten Explorerissa on SOS-merkkivalo ja yömoodi, jossa näyttö muuttuu punertavaksi.

Laite on saanut IP68-luokituksen, joten se kestää vähintäänkin kevyitä pudotuksia. Laitetta voi verrata Cat-puhelimiin, jotka ovat niin ikään Bullittin valmistamia.

Explorerin voi valita erilaisilla varustepaketeilla, jotka pitävät sisällään lisäakun, erillisen antennin tai polkupyöräpidikkeen. Lisäantennilla käyttäjä saa käyttöönsä satelliittinavigoinnin. Käyttäjän valitessa kyseisen Adventure-varustepaketin, sen mukana seuraa antennin lisäksi myös lahjakortti tavallista tarkempien karttapohjien ostamiseen. Adventure-varustepaketin saa ainakin alkuvaiheessa kaupan päälle Euroopan markkinoilla.

Land Rover Explorerin hinta on Euroopan markkinoilla noin 649 euroa. Puhelin toimitetaan Android Nougat -käyttöjärjestelmällä, mutta uusin Oreo on näillä näkymin tulossa laitteelle lähitulevaisuudessa.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi