17.9.2019 klo 09:37
Uutinen

Tarvitsetko yritystoiminnallesi kasvutilaa

Yritystoiminnan kasvu ylläpitää elinvoimaa. Sotkamossa selvitetään hallityyppisen toimitilan tarpeita.

Kunnan ja yritysten välisissä keskusteluissa toimitilakysymykset nousevat tämän tästä esiin. Monesti yritystoiminnan kehittäminen ja uuden yrityksen syntyminen tai siirtyminen paikkakunnalle riippuu siitä, onko tulevan toiminnan tarpeita vastaavaa toimitilaa saatavilla.

Tällä hetkellä Sotkamon alueella on hallitoimitiloja niukasti vapaana. Sotkamon kunta tekee selvityksen hallityyppisen toimitilan uudisrakennustarpeista ja -edellytyksistä. Selvityksen yhteydessä on tarkoitus kartoittaa nykyisten alueen yritysten tarpeita, arvioida kuntaan siirtyvien ja uusien syntyvien yritysten tilakysymyksiä sekä tutkia edellytykset esimerkiksi kiinteistöyhtiön muodostamiselle. Selvityksessä arvioidaan sekä omistus- että vuokratilatarpeita.

Kaava-alueella yritystoiminnan tarpeisiin kaavoitettuja vapaita tontteja valmiilla kunnallistekniikalla on tällä hetkellä Vuokatissa Tenetinvirran teollisuusalueella. Tontteja on tarjolla 9500 eurosta ylöspäin.

Kunnan roolina on edistää hankkeen selvittelyjä ja toimia yhteystahona. Yhteyshenkilönä ja lisätietojen antajana toimii Sotkamon kunnan yritysasiantuntija Kari Backman, p. 044 750 2552, kari.backman@sotkamo.fi