26.9.2021 klo 11:20
Uutinen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Jyväskylässä: Kun pahasta selviää, se on kannustus ponnistaa eteenpäin

Presidentti nosti Yrittäjäpäivien juhlapuheessaan esiin viimeisen puolentoista vuoden aikana monelle yrittäjälle tutun olotilan – epävarmuudessa elämisen. Tätä tunnetta kukin on joutunut käsittelemään omalla tavallaan pandemian aikana.

-Läheisten tuki, yrittäjäjärjestön ja oman verkoston apu ovat auttaneet monia teitä eteenpäin. Ja tietenkin sisu. Yrittäjän tahto ajatella, että tästäkin selvitään, kiteytti presidentti.

Viimeaikaiset suhdanneuutiset kertovat yritysten palanneen keskimäärin lähes pandemiaa edeltäneeseen tilanteeseen. Presidentti kuitenkin painotti, että malttaisimme nyt huomioida toimialoja ja yrittäjiä, joiden toiminnassa korjausliikettä ei vielä näy.

– Te yrittäjinä olette paljon vartijoina. Kannatte riskillänne vastuuta työllisyydestä ja osaltanne huolehditte suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnista. Minä luotan siihen, että sisulla ja tarmolla olette etulinjassa viemässä Suomea eteenpäin, presidentti painotti.

Kaksipäiväinen tapahtuma keräsi paikalle 1200 osallistujaa

Yrittäjäpäivät saivat osallistujilta kiitosta muun muassa puhujistaan. Erityisen paljon yrittäjät odottivat kuitenkin toistensa kohtaamista, verkostoitumista ja kuulumisten vaihtamista.

– Nämä Valtakunnalliset yrittäjäpäivät olivat kaikkien aikojen parhaat. Kun on koronan aikana menettänyt kokoontumisten vapautta, olivat juhlavieraat erityisen kiitollisia ja innostuneita, kun saimme vihdoin olla läsnä. Presidentin puheissa nousi esiin huoli yrityksistä, jotka ovat koronan vuoksi kokeneet merkittäviä vaurioita. Vaikka Suomen talous nyt kasvaa, hän piti tärkeänä, ettemme nyt unohda heitä, joilla on vielä pitkä tie ulos kriisistä, Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen summaa.

Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski iloitsee onnistuneesta tapahtumasta.

– Löimme lisää löylyä kasvuun ja hyvinvointiin tuhatpäisellä yrittäjien ja yhteistyökumppaneiden joukolla. Tasavallan presidentin vierailu oli suuri kunnia meille, ja Keski-Suomeen tuli myös Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto. Upea viikonloppu yrittäjyyden äärellä, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski hehkutti.

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto Jyväskylään

Lauantai-illan Yrittäjägaalassa palkittiin vuoden valtakunnalliset yrittäjät, yksinyrittäjät ja nuoret yrittäjät. Yksi valtakunnallisista palkinnoista luovutettiin jyväskyläläiselle Tana Oy:lle.

Tana on yksi maailman johtavista kiinteän jätteen käsittelyyn tarkoitettujen koneiden valmistajista. Yritys on omalla alallaan edelläkävijä sähköisten ohjausjärjestelmien ja älykkäiden ratkaisujen käytössä. Kaikki toiminta perustuu dataohjautuvuuteen, jota kehitetään jatkuvasti läheisessä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Yritys on joutunut luomaan nahkansa kolmeen kertaan viimeisen 25 vuoden aikana. Se on ollut paitsi elinehto myös avain kasvuun.

– Tämä oli meille täydellinen yllätys, mutta mukava sellainen. Kyllähän palkinto on merkki siitä, että arvostetaan ja että olemme tehneet hyvää työtä, Tana Oy:n hallituksen puheenjohtajalle Kari Kangas sanoo.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe Yrittäjägaalassa Jyväskylässä 25.9.2021

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2021 Jyväskylään: Tana on konepaja ilman konepajaa

Kuvat: Tero Takalo-Eskola