7.6.2017 klo 22:46
Uutinen

Tässä tulee työmatkailijan unelmalaukku: Seuraa vierellä vetämättä

Cowarobot on robottilaukku, jota ei tarvitse vetää vaan se seuraa omistajansa perässä. Kysymys kuuluu, onko laukku enää turvassa kun siitä ei pidä kiinni?

Kiinalainen Cowarobot on laukku, josta matkailija usein unelmoi, mutta joka vasta nyt on todellisuutta. Se nimittäin seuraa omistajaansa uskollisesti ilman, että laukkua tarvitsee raahata mukanaan.

Robottilaukkua tarvitsee käytännössä nostaa vain esteiden yli. Tasaisella lattialla tai tiellä laukkuun ei tarvitse koskea.

Alumiinista valmistettu Cowarobot R1 painaa 4,5 kiloa ja sitä voi käyttää kokonsa puolesta lentolaukkuna. Erikoisuutena laukussa on sisäänrakennettu sim-kortti, joka auttaa paikantamaan laukun sijainnin. Laukussa on irrotettava akku, jota voi käyttää myös lisävirtalähteenä muille laitteille. Yhdellä latauksella Cowarobot jaksaa kulkea noin 20 kilometrin matkan.

Laukussa on sensorit, joiden avulla se osaa kulkea törmäämättä muihin ihmisiin ja esteisiin. Kun käyttäjä koskee vetokahvaan, automaattiohjaus kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Erillisen rannekkeen avulla omistaja voi käskeä kauempana olevan laukkunsa luokseen.

Cowarobotin turvallisuutta varkailta parantaa se, että laukku seuraa käyttäjän vierellä, ei tämän takana. Tällöin omistaja voi pitää jatkuvasti silmällä laukkua.

Laukun voi tilata valmistajan verkkosivuilta 699 dollarin eli noin 620 euron hintaan.

Cowarobotia esitellään parhaillaan CES Asia -teknologiamessuilla Shanghaissa. Yrittäjäsanomien toimittaja Pauli Reinikainen vierailee messuilla paikan päällä.

Pauli Reinikainen

paulireinikainen@yrittajat.fi